Fudbal

[ Izvor: Mocart sport ]

18. 08. 2024. 09:03 4

Bivši đak Zvezde pred vratima Partizana?!

Jubilarno deseto pojačanje Partizana ovog leta trebalo bi da bude - Lazar Romanić, aktuelni krilni napadač Železničara, čijim bi se dolaskom broj novajlija u Humskoj ovog leta popeo na dvocifren.

Prema saznanjima Mocart Sporta, pregovori vicešampiona Srbije i Pančevaca su ubrzani minulih dana i postoji velika šansa da se posao realizuje početkom naredne sedmice, u osvit završnog kruga kvalifikacija za plasman u Ligu konferencije, koji tim Aleksandra Stanojevića igra protiv Genta.

Upravo Stanojević insistira na dolasku (krilnog) napadača, pošto je zamisao stručnog štaba da ga koristi i kao najisturenijeg, onog trenutka kad Mateus Saldanja napusti Beograd. Ionako se rastanak sa Bralzicem bliži, naročito kad se u obzir uzme njegova ne toliko misteriozna, koliko sugestivna poruka na Instagramu, za koji mnogi veruju da je replika treneru posle njegove "koga interesuje individualac koji ne uđe ni u jednu šansu".

- U teškim danima moraš da preuzmeš odgovornost, a ne da je prebacuješ na druge.

Saldanja se (i tako) uhvatio za kvaku i očekuje se da napusti Humsku, a da u nju ušeta Lazar Romanić. Kapiten pančevačke "dizelke" je označen kao napadač po ukusu Stanojevića i otud insistiranje na njegovom angažmanu, verovatno na osnovu prikazanog otkako je Železničar postao deo elite. U minuloj sezoni dao je 10 golova, uključujući i dva u prvom meču baraža protiv Inđije kad je ekipa tadašnjeg trenera Tomislava Sivića izborila opstanak - kod subotičkog stručnjaka je bio uticajan i u plej-autu, kad je ekipa iz skoro nemoguće pozicije došla do šanse da se spase - dok je na početku ovog ciklusa promovisan u kapitena sastava Marka Savića i dao je po gol na susretima sa kragujevačkim Radničkim i Napretkom.

Nedavno je Romanić gostovao na Topčiderskom brdu i njegova partija protiv Partizana - iako nije dao gol, čak je skrivio faul za isključenje nad Nemanjom Nikolićem - učvrstila je Stanojevićev stav da bi ga trebalo angažovati.

Lazaru je ovo najproduktivniji period karijere, ali isto tako deo ljudi u Partizanu zamišljeno gleda ka njegovim pređašnjim adresama, u čačanskom Borcu, OFK Beogradu i grčkoj Lamiji. Rođeni Kragujevčanin ima 26 godina, skoro 200 utakmica u karijeri i tek 23 gola. Na primer, Saldanja je samo u prošloj dao 18. Doduše, u celoj karijeri pre toga tek 20, tako da...

Ako bi nekadašnji izdanak škole Crvene zvezde (bez debija za prvi tim) potpisao ugovor, postao bi deseti novajlija Partizana od kraja prošle sezone. Prethodno su angažovani još jedan špic Đorđe Jovanović, krila Ibrahim Zuibairu i Žoao Grimaldo, centralni vezni Kervin Arijaga i Stefan Kovač, desni bekovi Vukašin Đurđević i Milan Lazarević, levi bek Mario Jurčević, štoper Nihad Mujakić.

Verovatno će ih biti još...

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Revizionista

Zoran Živković [18.09.2024.]




Video dana

Prečica

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati