Fudbal

[ Izvor: RTS ]

18. 09. 2024. 20:15 7

"Zvezda prihodovala 92 miliona evra ove godine"

Gotujući u emiisiji "OKO magazin" na RTS-u, generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić istakao je da je godišnji budžet kluba oko 65 miliona evra.

Osvrnuo se Terzić na početak rada u Crvenoj zvezdi i koliko je tada bilo teško:

- Imali smo 2014. godine osam miliona evra budžet i to koristili za vraćanje starih dugova. Potrebno nam je 65 miliona evra godišnje, a do sada smo prihodovali od 1. januara 92 miliona evra.

Plan je da se ulaganja povećavaju:

- Gornja granica za plate je sada 1.250.000 evra, ali ćemo da rastemo kao klub i neće proći dugo kad ćemo da plaćamo najbolje igrače 2-2,5 miliona evra. Morate da ulažete ako želitre da budete deo tako spektakularnog takmičenja.

Benfika, prvi rival Crvene zvezde u Ligi šampiona, svetski je rekorder po prihhodu od prodaje igrača u ovom veku.

- Benfika posluje sa ogromnim minusom i pored toga, sledeće godine su izbori za predsednika i Rui Košti se drma fotelja. Kad prodaš moraš da investiraš, u suprotnom jedeš sopstvenu supstancu. Meni je cilj da živimo od prodaje igrača, ali deo se mora ulagati da bi tim bio kvalitetniji. U tome smo uspeli, vidi se rast kluba po svim paramterima - rekao je Terzić.

U zaključku na ovu temu, Terzić je istakao:

- Cilj je da Zvezda ima dobre poslovne knjige, obavezuje nas na to i UEFA. Pod priiskom medija i navijača, ulažete i više nego što imate. Ogromna većina klubova u Evropi posluje s minusom. Osnovani su da zabavljaju narod, o nama nikad neće suditi kakve su nam poslovne knjige, nego da li smo šampioni i da li narod ide zadovoljan sa stadiona. Teško je napraviti balans.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Revizionista

Zoran Živković [18.09.2024.]




Video dana

Proka pronalazač

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati