Fudbal

Milan Zarić

27. 07. 2024. 21:47 1

Partizan ubedljiv: Na Ubu lečio evropske rane

Fudbaleri Partizana uspeli su da se vrate na pobednički kolosek posle teškog poraza od kijevskog Dinama u kvalifikacijama za Ligu šampiona, pošto su na Ubu, gde je odigran prvi superligaški meč ikada, savladali domaće Jedinstvo sa čak 4:0.

Izabranici Aleksandra Stanojevića su bili rešeni da što pre probiju bedem pred golom rivala, svesni da bi im to umnogome olakšalo ostatak meča. I bravu gola Ubljana su otključali već u trećem minutu.

Naime, u ranoj fazi meča je dosuđen penal za crno-bele, koji je već u prvom minutu skrivio Radivojević koji je neuspešno pokušao da zaustavi Trifunovića. Za Minakovića nije bilo dileme, pokazao je na belu tačku, a najstrožu kaznu je rutinski realizovao Bibars Natho.

Kao što rekosmo, taj gol je dodatno olakšao posao Partizanu, koji je nastavio da ređa šanse pred golom Jedinstva. Imao je šansu Natho, pretio je i Đorđe Jovanović, međutim povratnik u jato crno-belih nije uspeo da duplira prednost.

Ali, ono što Jovanović nije uradio, jeste Trifunović u 27. minutu. Do lopte je tada došao Jovanović posle greške Siseja i Golubovića, prosledio ju je ka mladom ofanzivcu, koji je duplirao prednost - 0:2.

Sa plus dva Partizan je otišao na poluvreme, ali to nikako nije značilo da će se tom prednošću i zadovoljiti. Pokazali su to crno-beli već u 52. minutu, kada se Đorđe Jovanović iskupio za het-trik promašaja iz prvog poluvremena.

Naime, početkom drugog dela je dobio loptu od Bibarsa Natha, ovoga puta nije pogrešio, te je povisio na 3:0 i tako stavio tačku na meč.

Ali, ni tu nije bio kraj, jer je do kraja meča Partizan postigao još jedan gol. Ponovo je "radila" kombinacija Natho - Jovanović, posle koje je napadač postigao i drugi gol na meču za konačnih 0:4. Na taj način je pokazao da će biti ogromno pojačanje, posebno što se sve glasnije priča da bi Mateus Saldanja mogao da napusti Humsku.

Sve u svemu, crno-beli su barem malo uspeli da se iskupe za težak poraz u Lublinu od kijevskog Dinama, koga će u sredu dočekati u revanšu drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

JEDINSTVO UB - PARTIZAN 0:4 (0:2)

Stadion: "Dragan Džajić". Strelci: Natho (penal) u 3, Trifunović u 27. i Đ. Jovanović u 52. i 65. minutu. Sudija: Nenad Minaković. Žuti kartoni: Golubović, Fereira (Jedinstvo Ub), Jurčević, Zahid (Partizan).

JEDINSTVO UB: Jovanović - Milanović (od 75. Aćimović), Sesaj, Radivojević (od 67. Stojanović), Nađ (od 46. Damjanić), Golubović - Dimitrić, Fereira, Miladinović (od 67. Babić) - Saidov (od 46. Kristofersen), Perez.

PARTIZAN: A. Jovanović - Đurđević, Marković, Mujakić, Jurčević - Arijaga (od 60. Šćekić), Natho (od 70. Nikolić), Trifunović (od 74. Stjepanović), Zahid, Severina (od 60. Kalulu) - Đ. Jovanović (od 70. Ibrahim).

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Rokenrol žurka - kolevke umesto podijuma

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati