Fudbal

[ Izvor: Mediji ]

26. 07. 2024. 17:06 0

Španci žele Stefana Lekovića

Talentovani fudbaler Crvene zvezde blizu novog odlaska iz kluba, i to ponovo u Španiju.

Crvena zvezda ga je tokom leta vratila u svoje redove, ali talentovani defanzivac Stefan Leković mogao bi ponovo da napusti Beograd! Za mladog reprezentativca Srbije ponovo su zaintertesovani timovi iz Španije, pošto je tokom pozajmice u Viljarealu bio najbolji igrač rezervnog tima tog španskog kluba i oduševio druge klubove na Pirinejima.

Španski mediji ističu da se za mladog defanzivca raspituje Kadiz, ali i da je Saragosa krenula u konkretizaciju čitavog posla - plan španskog drugoligaša jeste da Stefana Lekovića dobije na jednogodišnju pozajmicu, a zatim ga otkupi od Crvene zvezde ukoliko se dokaže u novom inostranom mandatu. Po tvrdnjama lokalnog sajta "elperiodicodearagon" klupski čelnici već su pričali sa Stefanom i predočili mu plan za narednu sezonu.

Leković je imao veoma dobru sezonu u drugom rangu španskog fudbala, ali nakon pozajmice u rezevnom timu Viljareala taj tim nije želeo da plati 4.000.000 evra za mladog srpskog štopera. Stefan se nakon isteka pozajmice priključio pripremama Crvene zvezde, ali na prvom meču u novoj sezoni nije dobio šansu da zaigra u dresu timu u kojem je ponikao.

Po informacijama iz Španije, Zvezda zbog velike konkurencije razmišlja da ga ponovo pošalje na pozajmicu, a Stefanu Lekoviću je novi odlazak u drugi rang španskog fudbala primamljiv. Saragosa je trenutno najbliža dogovoru sa mladim fudbalerom, koji bi tako postao saigrač Sameda Baždara, doskorašnjeg fudbalera Partizana koji se pre nekoliko nedelja preselio u Španiju i potpisao ugovor sa nekadašnjim prvoligašem.

Stefan Leković je u dresu Crvene zvezde osvojio dve titule i Kup Srbije, a sa omladincima je dva puta bio šampion Srbije. U seniorskom timu Zvezde odigrao je 13 mečeva uz jedan postignuti gol, dok je na pozajmici u Grafičaru zabeležio još 16 mečeva u seniorskoj konkurenciji. Tokom pozajmice u Viljarealu Leković je nastupio na 29 mečeva za B tim tog kluba, uz tri postignuta gola. Dva puta je obukao dres prvog tima Viljareala - u Kupu Kralja odigrao je 43, a u Primeri 28 minuta. Standardan je reprezentativac Srbije u mlađim kategorijama i do sada ima 19 nastupa u dresu sa državnim grbom.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Doručak na travi

Zoran Živković [02.09.2024.]




Video dana

Beba uspavala tatu

Anketa

Da li će lista "nepodobnih" za ulazak u Srbiju ostati na snazi?

Rezultati