Fudbal

[ Izvor: Mocart sport ]

04. 07. 2024. 16:07 33

Tomaševiću se isplatilo botovanje - postaje generalni sekretar FSS-a?

Kako vreme prolazi, šanse da Dragan Stojković ostane selektor Srbije rastu, neki bi rekli čak i "rapidnom brzinom". I dok je pažnja javnosti usmerena ka tome kako će se razrešiti goruće pitanje, na jedno od važnijih odgovor bi mogao da se dobije narednih dana. Jedno od tih pitanje je ko će naslediti Jovana Šurbatovića. Kao jedan od kandidata za mesto generalnog sekretara Fudbalskog saveza Srbije pominje se Dejan Tomašević, koji se za ovu šansu baš potrudio tokom kampanje za decembarske izbore, gde je važio za jednog od glavnih udarnika Srpske napredne stranke. Da li se to botovanje Dejana Tomaševića napokon isplatilo?

Naime, Jovan Šurbatović, posle rezultatske blamaže "orlova"na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj ponudio je ostavku na mesto generalnog sekretara Fudbalskog saveza Srbije, čime je automatski počela licitacija sa imenima kandidata koji bi mogli da ga zamene.

Iako još uvek nije „abdicirao“ sa jedne od najvažnijih funkcija u Savezu, Sport klub saznaje da se ozbiljno lobira za jednog od četvorice kandidata, potencijalnih naslednika.

Kao najbolje rešenje pominje se Marko Vjetrović, nekadašnji portparol Partizana u vreme kada je Lotar Mateus bio trener crno-belih. On se spominjao i kao opcija kada je Jovan Šurbatović bio izabran za generalnog sekretara, a navodno ima fin ugled u UEFA, što nikako ne bi trebalo da bude zanemareno.

Takođe, iako je nedavno podneo ostavku na mesto potpredsednika Fudbalskog saveza Srbije, a sve u jeku priče da bi trebalo da postane gradonačelnik Sremske Mitrovice, Branislav Nedimović ima podršku određenih struktura u Kući fudbala težine postavljenja na mesto generalnog sekretara.

Istovremeno, operativci u Savezu koji pripadaju regionu Vojvodine lobiraju za svog čoveka Miodraga Cvijića koji trenutno obavlja istu funkciju u Fudbalskom savezu Vojvodine.

Možda i najbizarnije, a ujedno i najzanimljivije ime koje bi moglo da se ušeta u fudbalski svet kroz velika vrata jeste Dejan Tomašević, piše Mocart sport.

Proslavljeni košarkaški reprezentativac naše zemlje i bivši generalni sekretar Košarkaškog saveza Srbije ima podršku određenih, veoma uticajnih ljudi u Savezu, tako da bi mogao da postane veoma relevantan kandidat u danima koji dolaze, iako se trnutno bolje kotiraju Vjetrović i Nedimović.

Postoji i opcija da neko od zaposlenih u FSS, najpre Nenad Santrač ili Nebojša Ivković, bude vršilac dužnosti generalnog sekretara nekoliko meseci, a da se izbor Šurbatovićevog naslednika odloži za zimu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 33

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Sličnosti i razlike

Zoran Živković [05.07.2024.]




Video dana

Mašinista se pravi važan

Anketa

Ko je najviše razočarao na Evropskom prvenstvu?

Rezultati