Fudbal

[ Izvor: Mozzart Sport ]

04. 07. 2024. 10:41 0

Zvezda dovela golmana u punom takmičarskom ritmu

Bilo je izvesno, a sada je završeno. Marko Ilić će postati novi prvotimac Crvene zvezde i alternativa startnom čuvaru mreže Omriju Glazeru. Ono što je najavljeno pre nekoliko dana, sada je potvrdio stručnjak za fudbalsko tržište klubova iz MLS-a, Tom Bogert.

Ilić (26) u Crvenu zvezdu stiže iz Kolorado Repidsa, sa kojima je bio pod ugovorom do kraja 2025. godine, a ovog proleća branio je na pozajmici u norveškom Sarpsborgu. I to standardno, pa crveno-beli dobijaju čuvara mreže koji je u takmičarskoj formi. Zaključno sa prošlom vikendom, a počevši od aprila, Ilić je vezao 13 utakmica na golu norveškog prvoligaša.

Još uvek mladi čuvar mreže je u Sjedinjene Američke Države otišao iz belgijskog Kortrajka prošlog leta za obeštećenje od 1.400.000 evra. Crvena zvezda će za njegov transfer morati da izdvoji skromno obeštećenje. Rođeni Novosađanin je branio u svim mlađim reprezentativnim selekcijama, a stajao je i na golu senirskog tima Srbije protiv Jamajke u julu 2021. godine. Sanjao je i da se nađe među putnicima za Mundijal u Kataru, ali to nije bilo realno u tako žestokoj konkurenciji.

Ilić će u ovoj sezoni morati da bude strpljiv, s obzirom na to da je Omri Glazer oslonac Zvezdine igre. Izarealac je partijama privukao pažnju brojnih evropskih klubova, čak i iz "liga petice", ali je u dogovoru sa stručnim štabom i upravom kluba doneo odluku da ostane, najmanje do zime, dok će sledećeg leta biti izvesnije da će napustiti stadion "Rajko Mitić". U tom slučaju bila bi otvorena bitka za novu Zvezdinu jedinicu, a Ilić će kao prva alternativa, najozbiljnije konkurisati za to mesto.

Marko Ilić će se ekipi Vladana Milojevića priključiti 15. jula, kada mu zvanično bude istekla pozajmica u Sarpsborgu, a do tada će biti u prilici da brani na još dve utakmice. Protiv Haugesunda 7. jula i Rozenborga pet dana kasnije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Sličnosti i razlike

Zoran Živković [05.07.2024.]




Video dana

Roki

Anketa

Ko je najviše razočarao na Evropskom prvenstvu?

Rezultati