Fudbal

Milan Zarić

29. 06. 2024. 19:52 2

Švajcarci izbacili Italiju: Evropa dobija novog vladara!

Evropski tron je ostao upražnjen, jer je Italija takmičenje na Euru završila u osmini finala! Švajcarska je u prvoj rundi nokaut faze bila mnogo bolja, na kraju je slavila sa 2:0 i plasirala se u četvrtfinale, gde će igrati sa pobednikom meča Engleska - Slovačka.

Švajcarci su bili kvalitetniji rival na ovom meču u Berlinu, bolje su ušli u meč, iskoristivši lošu igru u polju "azura", pa su golovima u finišu prvog i na početku drugog poluvremena došli do konačne pobede.

"Sajdžije" su od početka nametnule željeni ritam, pa su kroz posed pokušali da ugroze gol koji je čuvao Đanluiđi Donaruma. I prvi put su ozbiljno zapretili u 24. minutu, kada je Brel Embolo dobio odličnu loptu u kaznenom prostoru, pokušao je da zarese mrežu, ali nije to dozvolio golman Italijana.

Međutim, u 37. minutu spasa nije bilo... Remo Frojler je tada dobio loptu u kaznenom prostoru od Rubena Vargasa, iskoristio je to što je Fađoli zakasnio, a Manćini nije dobro pokrio ugao, pa je pored Donarume provukao loptu u gol za 1:0.

Mogla je Švajcarska u prvom minutu sudijske nadoknade da duplira prednost, tada je iz slobodnjaka odlično gađao Fabijan Rider, no kapiten "azura" nije dao da njegova ekipa sa minus dva ode na poluvreme.

Ali, nije dugo Italija imala minimalni zaostatak, budući da se rezultat promenio već u 46. minutu. Kao da su izabranici Lućana Spaletija tada uhvaćeni na spavanju, pa je Vargas dobio loptu, lepo se namestio i prelepim udarcem ju je poslao tamo gde Donaruma nije mogao da je dohvati i doneo je tako prednost od 2:0.

Činio je sve Spaleti ne bi li nekako prodrmao ekipu, pa je pored Zakanjija, koji je šansu dobio na poluvremenu, na teren poslao i Retegija. Krenula je Italija na sve ili ništa i to zamalo da im se isplati u 75. minutu, kada je u šansi bio Đanluka Skamaka, međutim nije napadač Atalante imao ni sreće, budući da je njegov udarac završio na stativi.

Italijani su i do kraja meča pokušavali, imali su u većem delu završnice loptu u nogama, ali nisu mogli da probiju bedem ispred gola Jana Zomera, pa su na kraju morali da se pomire sa ispadanjem.

Dakle, Švajcarska je otišla među osam najboljih na Euru u Nemačkoj, a ko će im biti sledeći rival, saznaćemo posle meča Engleska - Slovačka.

ŠVAJCARSKA - ITALIJA 2:0 (1:0)

Stadion: Olimpijski u Berlinu. Gledalaca: 68.172. Strelci: Frojler u 37. i Vargas u 46. minutu. Sudija: Simon Marčinjak (Poljska). Žuti kartoni: Barela, El Šaravi, Manćini (Italija).

ŠVAJCARSKA: Zomer - Šer, Akanđi, Rodrigez - Ebišer (od 90+2. Štefen), Frojler, Džaka, Rider (od 72. Sterju) - Vargas (od 71. Cuber), Embolo (od 77. Dua), Ndoje (od 77. Sijero).

ITALIJA: Donaruma - Di Lorenco, Manćini, Bastoni, Darmijan (od 74. Kambijazo) - Kristante (od 75. Pelegrini), Fađoli (od 86. Fratezi), Barela (od 64. Retegi) - Kjeza, Skamaka, El Šaravi (od 46. Zakanji).

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


In memoriam

Zoran Živković [01.07.2024.]




Video dana

Ritam mašina

Anketa

Da li treba Dragan Stojković Piksi da ostane selektor Srbije?

Rezultati