Košarka

[ Izvor: Mediji ]

01. 07. 2024. 22:19 1

Tompson kod Luke za 50 miliona dolara

Doksorašnji košarkaš Golden Stejt Voriorsa Klej Tompson potpisaće novi ugovor sa tom franšizom, ali i odmah zatim biti trejdovan u Dalas Mevrikse, tvrde dobro obavešteni američki mediji.

Klej će se obavezati na trogodišnju saradnju vrednu 50 miliona dolara u sklopu "sign-and-trade", to jest dogovora dve franšize po kom su utanačeni i detalji ugovora kao i neminovne razmene beka u Dalas.

Tompson je kao 11. pik na draftu stigao u Voriorse 2011. godine. Osvojio je četiri titule sa Golden Stejtom i bio od ogromne važnosti i po sistem igre koji je uspostavio glavni trener Stiv Ker, ali i i svakoj od šampionskih sezona.

Počevši od naredne sezone igraće za ekipu koja je tokom minule poražena od Bostona u velikom finalu, a postaće i treći član bekovske linije koja već ubraja neverovatne strelce kakvi jesu plejmejker Kajri Irving i glavna vedeta Mevsa Luka Dončić.

Ovaj 34-godišnjak dosad u karijeri prosečno beleži 19,6 poena, 3,5 skokova i 2,3 asistencije, uz 41,3 posto uspešnosti šuta za tri. Iza sebe ima najneuspešniju sezonu u dosadašnjem delu karijere, zbog čega ga je Ker lišio uloge startera.

Tompson je tokom minule sezone beležio 17,9 poena, 3,3 skoka i 2,2 asistencije po utakmici pre nego što mu je istekao ugovor sa Voriorsima.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


In memoriam

Zoran Živković [01.07.2024.]




Video dana

Prizor od kog se diže kosa na glavi

Anketa

Da li treba Dragan Stojković Piksi da ostane selektor Srbije?

Rezultati