Fudbal

Direktno.rs

01. 07. 2024. 19:52 0

Francuska slavi: Kolo Muani poslao Belgiju kući

Reprezentacija Francuske se plasirala u četvrtfinale Evropskog prvenstva pobedivši Belgiju rezultatom 1:0.

U jednom ne preterano zanimljivom meču, pobedu je potpuno zasluženo odnela selekcija koja je dominirala praktično od prvog do poslednjeg minuta. Ulogu heroja nacije ovoga puta odneo je Randal Kolo Muani iako je gol na kraju zaveden kao autogol Jana Vertongena.

"Galski petlovi" preuzeli su terensku inicijativu od samog početka utakmice i kroz osetno veći posed lopte pokušavali da stignu do gola rivala, međutim to nije pošlo za rukom ni jednima ni drugima.

Puleni Didijea Dešana opteretili su se žutim kartonima već u prvih pola sata igre pošto su čak trojica fudbalera Francuske dobila javnu opomenu, zbog koje će Rabio propustiti potencijalni susret četvrtfinala.

Prvi opasan napad imala je Francuska preko Grizmana koji je akciju završio promašenim dodavanjem, da bi nakon toga Mbape sa ivice kaznenog prostora šutirao preko gola.

Probali su zatim i Tiram i Rabio, da bi se Belgija "probudila" posle lukavog pokušaja De Brujnea kada lopta umalo nije prevarila Menjana koji je instinktivno uspeo da je skloni.

Najbolju priliku u prvom poluvremenu imao je Tiram koji je posle dobrog centaršuta Kundea glavom šutirao pored gola, dok je nakon toga udarac sa distance oprobao Čuameni koji je imao priliku i u poslednjim trenucima prvog poluvremena kada je unutar kaznenog prostora šutirao preko gola.

Francuzi su u drugom poluvremenu nastavili sa još većom ofanzivom.

Odmah na početku istakao se Kastels koji je odličnom odbranom sprečio pokušaj Čuamenija sa oko 20 metara, što je najavilo pokušaje Tirama i Embapea koji su gađali preko gola Belgije koja je nakon toga imala obećavajući napad kada je ispred Karaska fantastično reagovao Ernandez i izblokirao udarac u poslednjem trenutku.

Svoju priliku da postigne gol imao je i Lukaku koji je odradio dobar posao pre nego što je njegov udarac iskosa s leve strane odbranio Manjan.

Na drugoj strani, uzvratili su Saliba i Embape koji su gađali pored gola, nedugo zatim odličnu priliku propustio je De Brujne kada se istakao golman Francuske, da bi ubrzo stigla i kazna.

Igrao se 85. minut kada je rezervista Randal Kolo Muani posle akcije Kundea i Kantea okrenuo svog čuvara i šutirao kao golu Belgije, a na putu do mreže lopta se od nesrećnog Vertongena odbila u gol Kastelsa.

Krenula je Belgija na sve ili ništa od tog trenutka, međutim promene rezultata nije bilo, pa je Francuska tako zakazala okršaj sa pobednikom osmine finala između Portugalije i Slovenije.

Taj meč na programu je večeras od 21 sat.

Francuska – Belgija 1:0 (0:0)

(Vertongen 85 a.g.)

Stadion: Dizeldorf; Sudija: Glen Niberg (Švedska)

Francuska: Manjan, Kunde, Upamekano, Saliba, T. Ernandez, Kante, Čuameni, Rabio, Grizman, Tiram (od 64. Kolo Muani), Mbape

Belgija: Kastels, Kastanj, Fes, Vertongen, Teate, Openda (od 64. Mangala), Onana, Doku, De Brujne, Lukaku, Karasko

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


In memoriam

Zoran Živković [01.07.2024.]




Video dana

Prizor od kog se diže kosa na glavi

Anketa

Da li treba Dragan Stojković Piksi da ostane selektor Srbije?

Rezultati