Fudbal

Direktno.rs

27. 06. 2024. 20:11 36

Da li je Vučić priznao da se pita za sve u FSS-u?

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da neće da razgovara o ostavci Dragana Stojkovića Piksija i da hoće da porazgovara i lično sa njim, ali i sa Draganom Džajićem, pa da odluče šta će i kako dalje, a sve u cilju da se eliminiše gubitnički pristup.

Fudbalska reprezentacija Srbije podbacila je na Evropskom prenstvu u Nemačkoj pošto je u grupi C bila poslednja sa dva boda. Jedan poraz i dva remija nisu bila dovoljna ni za treće mesto, pa su dalje otišli Engleska i Danska, a sa trećeg mesta i Slovenija.

Navijačima Srbije se ovakav rasplet nije dopao, pa su kritikovali sve od selektora do vrha Fudbalskog saveza Srbije, pa je bilo i ostavki Jovana Šurbatovića i Branislava Nedimovića, generalnog sekretara i potpredsednika FSS.

Vučić je rezultat Srbije u Nemačkoj isprva nazvao debaklom, pa je malo ublažio tu konstataciju i uprkos tome što kaže da nema vremena, pozabaviće se fudbalom i rukometom.

- Možda sam ja preterao, možda je ta reč preterana, ali je svakako doživela neuspeh... Ne bavim se time, neću da uđem u klub onih koji će da pljuju po Stojkoviću i Džajiću, to su legende srpskog fudbala. Da, mislim da je narod želeo i zaslužio više i to mislim. Kao što mislim i za rukomet. To ne znači da mrzim Milenu Delić ili imam nešto protiv nje. Čak sam danas razgovarao sa ženom. Rekao sam nemam vremena ni ja, rekli su mi ljudi u Vladi da nemaju vremena, imamo mnogo posla narednih dana. Za sedam do deset dana ćemo sesti da razgovaramo hladne glave kada sve prođe. Da vidimo kako u rukometu i fudbalu da počnemo da imamo rezultate i posebno kako da prevaziđemo taj gubitnički pristup u kojem sve gde ne primimo pet ili deset golova treba da budemo srećni. Ne, mi hoćemo da budemo srećni samo kad pobeđujemo - rekao je Vučić na Pinku.

Navodi i da će sesti da razgovara sa Piksijem i Draganom Džajićem, predsednikom FSS i da neće da priča o ostavkama, ali traži rezultate.

- Super, ne možemo u fudbalu da budemo prvi, ali možemo da uđemo u osam, možemo da uđemo u 16. Kažite koliko košta, kažite šta treba da uradimo. To je ono što radimo. Nemam problem sa tim. Ulažemo veliki, ogroman novac. Možda to za nekog nije, ali ako pogledate primanja i sve drugo... I na Evru smo po tome u vrhu. Tražimo rezultate, ništa drugo. Sešću ja i sa Draganom i jednim i drugim, Džajićem i Stojkovićem. Sešće i važniji ljudi, oni koji odlučuju, ali evo hoću i ja prijateljski da ih čujem, to su moji drugovi. Neću da pričam o ostavkama, ni o čemu. Ja očekujem promene i u fudbalu i u rukometu. Očekujem promene, a kakve će se desiti ili neće, to ćemo da vidimo. Niko u Srbiji neće da se zadovoljava 17. ili 21. mestom u Evropi ni u čemu. Nemojte da se ljutite ako to ne možete da ispratite - rekao je Vučić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 36

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Idealan tajming

Zoran Živković [26.06.2024.]




Video dana

Mačka programira

Anketa

Da li treba Dragan Stojković Piksi da ostane selektor Srbije?

Rezultati