Društvo i ekonomija

Direktno.rs

29. 06. 2024. 17:25 51

Vučić: Napadač na žandarma bio deo grupe koja je praćena

"Operacija je uspešno obavljena. Iz kese i potpuno iznenada je ispalio strelu i pogodio vrat Miloša Jevremovića. On je neverovatno vešto, ali na ozbiljan i odgovoran način likvidirao teroristu i ono što je bilo najvažnije bilo da se uzdrži od vađenja strele iz vrata, ali mu ne bi bilo spasa. Za to je bila potrebna neverovatna disciplina", rekao je predsednik Vučić o napadu na žandarma kod ambasade Izraela.

- On je likvidirao teroristu i sačekao policiju i Hitnu pomoć, i sada je u veoma dobrom stanju, i ne očekujemo teže i veće kompilacije. Ima još nekoliko lica za kojima tragamo, jedno lice nam trenutno nije dostupno, ali znamo da se nalazi na teritoriji Srbije. Želim da vam kažem da su oni bili praćeni i trebalo je da budu uhapšeni za 7, 8 dana, toliko je trebalo tužiocu da prikupi dokaze. Reč je o ljudima koji su ušli u ekstremističke krugove, oni su praćeni po liniji terorizma. Znalo se da je glavni terorista sinoć došao da poseti majku, i tu se gubi mogućnost praćenja i, nažalost, jutros se desilo ovo - dodao je Vučić.

- Mi ćemo akciju da nastavimo, i garantujemo sigurnost i bezbednost. Čestitam komandirima i svima u policiji na izuzetnom ponašanju Miloša Jevremovića, biće odlikovan čim iz bolnice izađe. Praćeni su zbog svojih nelegalnih aktivnosti, nismo znali da ovo može da se dogodi, takvih ima još na slobodi. Akcija će trajati četiri dana, da pohapsimo sve to, i da naše ulice budu sigurne. Sada ih lovimo i pitanje je trenutka i tehnike kada će biti uhvaćeni, važno je da je naš junak Miloš živ i zdrav, pokazao je kako se reaguje u takvom trenutku. Nećemo imati milosti prema terorizmu - naveo je predsednik Srbije.

Podsećamo, napadač koji je danas oko 11 sati samostrelom pogodio pripadnika Žandarmerije M. J. (34) u vrat ispred Ambasade Izraela u Beogradu je mlađi muškarac, sa bradom, koji je kod sebe imao i nož.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 51

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


In memoriam

Zoran Živković [01.07.2024.]




Video dana

Ritam mašina

Anketa

Da li treba Dragan Stojković Piksi da ostane selektor Srbije?

Rezultati