Slobodno vreme

Direktno.rs

30. 06. 2024. 08:55 1

Koju hranu i piće treba izbegavati u avionu

Stjuardese su otkrile koju hranu i piće treba izbegavati kada letite avionoom. S obzirom na to da one učestvuju u pripremi te hrane, znaju šta nije najpametnije konzumirati.

Voda iz cevi možda nije čista

Pre svega voda i topli napici su područje u kojem bi putnici, prema njihovom mišljenju, trebalo da budu oprezni. Iako je flaširana voda u redu, vodu iz slavine treba izbegavati, objasnila je jedna stjuardesa za HuffPost.

- Sve se svodi na to koliko se često cevi čiste - rekla je, dodajući da se voda iz slavine često koristi i za kuvanje kafe i čaja.

Pića s kofeinom takođe dehidriraju - još jedan razlog da ih izbegavate tokom putovanja. I pre nego što stavite led u piće, razmislite još jednom. To se takođe često radi koristeći istu vodu iz slavine.

Izbegavajte alkohol

Alkohol isto negativno utiče na vaše telo kada ste na velikoj visini, opet zbog dehidracije, kao i niži nivoi kiseonika u telu tokom leta. Pritisak u kabini aviona niži je od onog na koji smo navikli, što znači da telo teže uzima kiseonik. To može dad ovede do ošamućenosti i potencijalno da učini putnike pijanijima u vazuhu nego što bi bili na kopnu.

Prepečeno i preslano

Odresci i fileti još su jedna kategorija hrane koju treba izbegavati, rekli su pratioci, uglavnom zato što su uvek previše pečeni i suvi.

Što se tiče testenine i supa, obično imaju puno soli na letovima, delom zato što niski pritisak znači da te grupe hrane imaju manje intenzivan ukus pri niskom pritisku, zbog čega ih obilno začinjavaju. U to spadaju i sendviči.

Treba pripaziti i na namirnice koje se čuvaju u hladnjaku, piše Indy100.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


In memoriam

Zoran Živković [01.07.2024.]




Video dana

Ritam mašina

Anketa

Da li treba Dragan Stojković Piksi da ostane selektor Srbije?

Rezultati