Fudbal

[ Izvor: Mediji ]

25. 06. 2024. 17:08 0

Da li će Dalić ostati na klupi Hrvatske?

Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić rekao je u Nojrupinu da preuzima odgovornost za neuspeh na Evropskom prvenstvu, ali da je još rano da govori o svojoj budućnosti na klupi tog nacionalnog tima.

Fudbaleri Hrvatske odigrali su sinoć nerešeno 1:1 sa Italijom, pa su grupnu fazu Evropskog prvenstva završili sa dva osvojena boda i za plasman u osminu finala ostaje im samo nada.

- Ništa me neće pokolebati u životu, znam svoj put, radim pošteno i časno. Preuzimam odgovornost za ovaj neuspeh, ja sam selektor koji sa saradnicima biram igrače, određujem taktiku, odgovornost je samo moja - rekao je Dalić.

- Neću tražiti alibi, sve sam ja radio sa svojim stručnim štabom. Nakon brojnih uspeha, stigao je i neuspeh, kako sam znao da se nosim sa uspehom, tako ću znati da se nosim i sa neuspehom. Nije vreme da govorim što ću i kako ću sa reprezentacijom - dodao je Dalić.

Dalić se osvrnuo i na suđenje arbitra Danija Mekelija.

- Nije on kriv, imali smo sve u svojim rukama. Protiv Albanije smo primili gol u 95. minutu, protiv Italije u 98. minutu. Umesto šest, imamo dva boda - rekao je Dalić.

- Ali, nije on slučajno poslat. Kulminacija je bilo tih osam minuta nadoknade. Ne mogu se oteti utisku da je to tako. Bilo je šest izmena, dakle tri minuta, plus VAR provera, maksimalno četiri minuta, a on je pokazao osam - dodao je selektor Hrvatske.

On je istakao da je ponosan na igrače i da rezultat iz Nemačke nije smak sveta.

- Govorim ono što mi je na srcu, žao mi je što nismo uspeli, razočaran sam i tužan, ali ponosan sam na ove igrače. Ovo je samo jedan rezultat, poraz nije smak sveta... Mogu da budem ponosan na sve što smo uradili. Naravno da sam tužan, ali život ide dalje, nećemo odustati - rekao je Dalić.

Hrvatska teoretski još nije ispala, a Dalić je istakao da ne gubi nadu, ali da je svestan da izgledi mali.

- Ne gubim veru ni nadu. Dva penala promašiš, dva gola primiš u nadoknadi. Mađarska postiže gol u stotom minutu. Nikoga nismo pobedili i nismo zaslužili da prođemo, ali daj Bože da se to dogodi - rekao je Dalić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Idealan tajming

Zoran Živković [26.06.2024.]




Video dana

Gde si komšo?

Anketa

Da li treba Dragan Stojković Piksi da ostane selektor Srbije?

Rezultati