Fudbal

[ Izvor: Mediji ]

25. 06. 2024. 07:28 9

Hrvatski mediji za fijasko na EP krive sudiju: Poznat je po skandalima, pogurao Srbiju

Javnost u Hrvatskoj nije lagano prihvatila težak rasplet meča sa Italijom u grupi B na Evropskom prvenstvu.

Niko Hrvate ne može ni kriviti zbog toga, pošto je njihov nacionalni tim do 98. minuta imao tri boda u džepu, a onda mu je u jednom potezu Matije Zakanjija sve palo u vodu.

Luka Modrić je dao toliko željno iščekivan gol u 55. minutu posle promašenog penala, a onda je Zakanji u osmom minutu sudijske nadoknade pogodio maestralno za 1:1.

Taj gol je značio da Italija ima četiri boda na drugom mestu grupe B, Hrvatska je ostala na dva, dok je Španija daleko ispred sa devet, a Albanija iza sa jednim bodom.

Upravo zbog toga će sada Hrvati morati da se nadaju i raspletu ostalih grupa. Navijaće za Englesku protiv Slovenije i to da pobedi sa tri ili više golova razlike.

Navijaće i za Dansku protiv Srbije, za Portugal protiv Gruzije i Tursku protiv Češke.

Mediji u Hrvatskoj su stoga teško doživeli ovaj epilog, pa Indeks prenosi reči Josipa Stanišića koji kaže da "sudija sve svirao protiv Hrvata" i dovodi u pitanje nadoknadu od osam minuta.

Prenosi i reči Josipa Jeličića, analitičara, koji tvrdi da je "sudija Makijaveli navlačio za Italijane + cilj opravdava sredstvo".

Indeks piše i da su igrači tugovali nakon drame i remija sa konstatacijom: "tužno i žalosno, jedna od najstresnijih utakmica u karijeri".

Jutarnji list navodi da je Hrvatska prošla put "od bajke do noćne more: "vatreni" šokirani u 98. minutu, Italija gurnula Hrvatsku na rub ispadanja".

Portal 24sata.hr piše: "Kakav šok! Italijani nam zabili u poslednjoj sekundi, teorija nas drži u igri".

Večernji list takođe konstatuje da samo teorija ostavlja Hrvate na prvenstvu, dok Dnevnik.hr "kopa" po prošlosti holandskog sudije Danija Makelija.

- Holandski sudija poznat je po skandalima, svet ga zna po guranju Srbije i Engleske - piše Dnevnik.hr, aludirajući na utakmicu Srbije s Portugalom u Beogradu.

Orlovi su tada odigrali 2:2 sa Portugalcima u ranoj fazi kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru jer Kristijanu Ronaldu nije priznat gol koji je postigao u nadoknadi vremena.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 9

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


EXPOnat

Zoran Živković [27.09.2024.]




Video dana

Pet frendli

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati