Fudbal

[ Izvor: Mediji ]

21. 06. 2024. 14:24 31

Piksi: Kolabirala nam trojica igrača na poluvremenu

Selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi pojavio se ovog petka na konferenciji za medije, na kojoj je odgovarao na sva pitanja novinara posle meča sa Slovenijom, a uoči odlučujuće utakmice sa Danskom.

Običaj je bio da se posle utakmica javnosti obraćaju fudbaleri, a da selektor za medije govori pred sam meč, ali sada je doneta odluka da Stojković izađe pred novinare dan nakon meča.

Najpre se Piksi osvrnuo na meč sa Slovencima.

- Duboko u noć smo analizirali sve što se dešavalo, utisci su pomešani. Mogli smo da izgubimo, ali smo činili sve da pobedimo. Nismo bili na nivou kod realizacije. Stvoren je veliki broj šansi, što je dobro za jedan tim na ovakvom turniru. Nekada, kada vidite loptu u mreži, ne mora tako da se desi. Ovo je važan rezultat za nas jer ostajemo u igri, svesni činjenice da ako želimo da idemo dalje, jednu utakmicu moramo da pobedimo. Gol je došao u poslednji čas i ostavlja nas u trci za prolaz.

"Orlovi" protiv Danske igraju odlučujuću utakmicu.

- Odigrali smo jednu prijateljsku sa njima, dobro smo odigrali, ali smo je izgubili. Danska je dobra ekipa, standardno je na tom nivou i ekipa sa kojom, naravno, može da se igra. Nisu nepobedivi, ni nedodirljivi. Imamo svoju matematiku i učinićemo sve da pobedimo. Na kraju krajeva, pruža nam se šansa da rešimo svoju sudbinu. Gledali smo ih, naravno, protiv Slovenije i Engleske, što se tiče analize i informacija koje igrači trebaju da znaju, biće obavešteni o tome.

Rajković je na Evropskom prvenstvu bio jedan od najboljih pojedinaca naše reprezentacije, koja je imala loš početak utakmica protiv Engleske i Slovenije.

- Trudim se i dajem sve od sebe da igra najbolji tim. Konstatacija da je golman naš najbolji igrač je lep kompliment za njega i on zato brani, a ne zato što se po imenu i prezimenu zove drugačije od drugih. Drago mi je da je on u super formi. Sa druge strane, slažem se da je naš početak dosta konfuzan, radi se o prvih 15-20 minuta, ne bih rekao poluvreme, ali imamo vrstu problema da uhvatimo igru i da pas bude tečniji i korisniji za tim u celini. Radimo na tome, stalno govorimo na sastancima i treninzima - rekao je selektor i dodao:

- Očekujem da od prvog minuta protiv Danske budemo na nivou. Sad, znate kako, imate i protivnika koji ima svoj stil igre i želi takođe da dominira i da bude tim koji drži kontrolu. Najbitnije je da uspevamo da pronađemo naš stil igre i da kroz pas igru i ono ka čemu težimo, na kraju dolazimo do nekih akcija koje nam daju mogućnosti i nadu da možemo da ugrozimo protivnika.

- Kod nas mi se sviđa to što smo takmičarski raspoloženi i što se ne predajemo i što verujemo do kraja da možemo do rezultata. Moram da napomenem da smo juče imali 56 procenata posed lopte, uputili smo 15 udaraca u gol. Napravili smo 540 pasova, čak 200 više nego Slovenija, što dovoljno govori o dominaciji. Od toga, 480 tačnih dodavanja. Znate koliko smo centaršuteva uputili? Trideset i tri. Bilo bi zabrinjavajuće da smo mi tim koji ne šutne na gol, pa ću vam navesti primer Podgorice gde smo pobedili na čistu rutinu.

A onda je Stojković izneo i zabrinjavajući podatak.

- Ovi brojevi... Idu u prilog tome da možemo biti ponosni na momke, da zaista žele da se bore, da taj moralno voljni momenat je na visokom nivou, a da je lako igrati, nije... Ako dodate jednu situaciju juče, to da je utakmica igrana u 15 časova i da su na poluvremenu dva, tri igrača kolabirala, koliko je bilo teško trčati, boriti se, vraćati se psihološki posle gola, gola koji je postignut posle naše greške. Ako pogledamo ove parametre, ne treba biti nezadovoljan, došli smo do toga da odlučujemo o svojoj sudbini u sledećoj utakmici.

O izmenama na utakmici protiv Slovenije i igri Mijata Gaćinovića i Sergeja Milinkovića Savića.

- Što se motivacije tiče ništa nećemo menjati, verujte i budite ubeđeni da će motivisanost biti na najvišem nivou. Kada primite gol, kada se izgubi lopta u otvorenom prostoru... Naravno da morate da vodite računa da napravite što manje grešaka. Po meni je odbrana odigrala fenomenalno juče, poštovali su zahteve, držali smo koncentraciju i na fizičkom nivou bili smo na visokom nivou. Oceniti igru zbog jedne greške... Nisam neko ko kritikuje, to se dešava, ubuduće to treba da se smanji na minimum. Druga stvar, ja nemam zapisano na papiru koga ću ubaciti, koga neću. Imam svoj plan, ali tempo igre i ono što se dešava na terenu vas dovodi do toga da vučete neke poteze.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 31

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


EXPOnat

Zoran Živković [27.09.2024.]




Video dana

Neozbiljni ste

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati