Fudbal

[ Izvor: Sport Klub ]

17. 06. 2024. 16:28 0

FS Kosova tužio FSS za ono što je posao UEFA

Fudbalski savez Srbije podneo je prigovor Evropskoj fudbalskoj uniji zbog ponašanja novinara Arlinda Sadikua iz takozvanog Kosova. Fudbalski savez Kosova odgovorio je - tužbom podnetom protiv FSS.

Fudbalski savez Kosova, koji je ravnopravan član UEFA, oglasio se saopštenjem o tužbi podnetoj UEFA od koje zahteva hitnu reakciju.

Kao i obično, prigovor FSK odnosi se na navijače i povike sa tribina na utakmici Srbije protiv Engleske.

S obzirom da UEFA sama reaguje u situacijama kada je to potrebno, a to najbolje pokazuje postupak koji je pokrenut protiv Fudbalskog saveza Albanije zbog zastava i povika na utakmici protiv Italije, tužba FS Kosova zapravo je kao takva samo reklama.

FS Srbije dobio je jasne smernice kada su u pitanju zastave koje smeju da se ističu, svi znaju šta spada u nedozvoljeno skandiranje i ponašanje i ukoliko postupak protiv FS Srbije bude pokrenut biće to zato što je tako bilo odlučeno na osnovu zapisnika delegata sa utakmice, a ne na osnovu tužbe takozvanog Kosova.

Bilo kako bilo, saopštenje FSK prenosimo u celosti:

- Obaveštavamo javnost da smo zvanično reagovali kod UEFA zbog prikazivanja zastava, slogana i povika srpskih navijača sa političkim, rasističkm i šovinističkim porukama tokom meča na EURO 2024. Neprekidno prikazivanje takvih poruka na jednom velikom događaju je nerazumno i apsurdno i dokazuje se mržnja koja se širi u Srbiji prema svojim susedima.

U žalbi koju smo podneli, sa neophodnim dokazima, zahtevamo od UEFA strohe disciplinske mee protiv FSS pošti nije prvi put da se to dešava. Tražimo od organizatora da prate situaciju kako bi se izbeglo prikazivanje ovakvih transparenata na narednim utakmicama, jer to krši pravila UEFA. Takvi povici su motivacija za nacionalističke grupe i ugrožavaju krhku bezbednost regiona.

Stojimo čvrsto u odbrani vrednosti fudbala i promociji onoga što UEFA predstavlja, a to su inkluzija, jedinstvo i strast prema fudbalu. U isto vreme branimo i dostojanstvo države. Pozivamo UEFA da obrati pažnju i da spreči da ljudi sa takvim ponašanjem i filozofijom mržnje nemaju mesto na fudbalskim stadionima. Ovakvi događaju ne smeju da služe za promociju govora mržnje - stoji u saopštenju FS Kosova.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Idealan tajming

Zoran Živković [26.06.2024.]




Video dana

Neizbežan sudar

Anketa

Da li treba Dragan Stojković Piksi da ostane selektor Srbije?

Rezultati