Fudbal

M. Z.

16. 06. 2024. 16:52 0

Holandija slavi džokera: Ušao i posle 2 minuta slomio Poljake

Fudbaleri Holandije trijumfalno su započeli učešće na Evropskom prvenstvu, pošto su u prvom kolu grupe D posle dosta muke i preokreta savladali Poljsku sa 2:1. Junak je bio Vut Veghorst, kome je bilo dovoljno dva minuta u igri da donese tri boda "lalama".

Holanđani su kao veliki favoriti ušli u meč, pa su ga i tako započeli - ofanzivno. Od starta su stvarali šanse, pa se u Hamburgu samo činilo da je pitanje trenutka kada će Vojčeh Ščensni kapitulirati. Ali, umesto očekivanog vođstva favorita, došlo je do hladnog tuša.

Naime, igrao se 16. minut, kada se zatresla mreža Holandije. Pjotr Zjelinski je izveo korner iz desnog ugla, na prvoj stativi je najbolje skočio Buksa, koji je loptu poslao iza leđa Verbrugena za 1:0.

Izabranici Ronalda Kumana nisu klonuli duhom, pa su krenuli sa napadima. Imali su šanse Van Dajk, Gakpo i Depaj, ali je Ščensni nekako uspevao da sačuva mrežu. Ali, u 29. minutu nije mogao ništa. Tada je lopta posle dodavanja Akea došla do Gakpa - namestio se ofanzivac Liverpula i gađao, lopta je na putu do mreže zakačila jednog defanzivca Poljske i promenila pravac, te je završila u mreži - 1:1.

Do kraja poluvremena je Poljska zapretila preko Kiviora, ali i Holandija posle pokušaja Gakpa i Depaja, no lopta je odlazila pored gola, pa se rezultat nije menjao.

Šanse su se ređale i u drugom poluvremenu - pokušao je najpre Simons, onda i Kivior, nakon čega su se ređale prilike Damfriza i De Vraja, no golman Poljske je ostao nesavladan.

Ali, onda je došao 83. minut, kada je rešeno pitanje pobednika. Ponovo se Ake našao u ulozi asistenta, poslao je loptu po zemlji sa leve strane do Veghorsta, koji je rutinskom realizacijom doneo, ispostavilo se kasnije, pobedu Holandiji od 2:1. A zanimljivo je da je ovo bio prvi kontakt sa loptom napadača Hofenhajma, koji je ušao samo dva minuta ranije. I taj period u igri bio je dovoljan da se sruši Poljska.

Poljaci su do kraja meča pokušali da iščupaju bod, šansu je u 90. minutu imao Sviderski, ali je Verbrugen uspeo da odbrani udarac i sačuva Holandiji tri boda.

POLJSKA - HOLANDIJA 1:2 (1:1)

Stadion: "Folskparkstadion". Strelci: Buksa u 16. minutu za Poljsku, a Gakpo u 29. i Veghorst u 83. za Holandiju. Sudija: Artur Soareš Dijaš (Portugal). Žuti karton: Verman (Holandija).

POLJSKA: Ščensni - Bednarek, Salamon (od 86. Berešinski), Kivior - Frankovski, Zjelinski (od 78. Pjotrovski), Romančuk (od 55. Sliš), Zalevski - Urbanski (od 55. Sviderski), Šimanski (od 46. Moder) - Buksa.

HOLANDIJA: Verbrugen - Damfriz, De Vraj, Van Dajk, Ake (od 87. Van de Ven) - Shouten, Rajnders, Verman (od 62. Vajnaldum) - Simons (od 62. Malen), Depaj (od 81. Veghorst), Gakpo (od 81. Frimpong).

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Idolatrija

Zoran Živković [21.06.2024.]




Video dana

Prevrtljiv pas

Anketa

Da li treba Dragan Stojković Piksi da ostane selektor Srbije?

Rezultati