Fudbal

[ Izvor: Mediji ]

16. 07. 2024. 10:12 2

"Pedala" Sautgejtu, favorit za klupu Engleske je iznenađenje

Geret Sautgejt je pred početak Evropskog prvenstva izjavio da će se povući sa mesta selektora ukoliko Engleska ne postane šampion Starog kontinenta.

Malo je nedostajalo da Gordi Albion osvoji titulu, ali je ipak Španija zasluženo stigla do trofeja. Ostaje da se vidi hoće li Sautgejt održati obećanje, mada je već "promenio ploču".

Ipak, izvesno je da će Fudbalski savez Engleske potražiti Geretovog naslednika. I pored činjenice da Sautgejt ima važeći ugovor.

Da je imao uspeha, to je činjenica. Vodio je Engleze do dva evropska finala, ali su u oba slučaja poraženi, najpre od Italije na Vembliju, a potom i od Španije na Olimpijskom stadionu u Berlinu. Engleska je bila i u polufinalu Mondijala u Kataru.

Ali, to očigledno nije bilo dovoljno da zadovolji apetite Engleza. Mediji na Ostrvu već pišu i ko je glavni favorit za novog selektora, a to ime je prilično veliko iznenađenje.

Reč je o šefu struke Ediju Hau, koji je trenutnou Njukaslu, a ranije je sa velikim uspehom vodio Bornmut.I sada bi mogao da dobije posao iz snova.

Naravno, licitira se i sa drugim imenima, pominju se Jirgen Klop i Maurusio Poketino.Ali, videli smo i gotovo sigurnu smenu Dragana Stojkovića Piksija, koji je ipak dobio poverenje da ostane na tom mestu. Možda se i stvari u vezi sa Sautgejtom promene u tom smeru.

- Engleska je u stvarno dobroj poziciji u smislu iskustva koje sada ima i uzrasta igrača. Ova će ekipa biti spremna za sledeće Svetsko prvenstvo. Imamo čemu da se radujemo, ali to nije uteha za poraz od Španije - kazao je Sautgejt, koji je između redova naveo da želi da vodi reprezentaciju na predstojećem Mondijalu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Doručak na travi

Zoran Živković [02.09.2024.]




Video dana

Beba uspavala tatu

Anketa

Da li će lista "nepodobnih" za ulazak u Srbiju ostati na snazi?

Rezultati