Fudbal

Direktno.rs

23. 05. 2024. 11:37 0

Bajern dobija novog trenera - njega niko nije očekivao

Posle silnih odbijanja minhenski Bajern je, konačno, na dobrom putu da angažuje novog trenera.

Kako prenose evropski mediji, Vensan Kompani je pred vratima "Alijanc Arene". Veliko iznenađenje, ali Bavarcima nije ostalo mnogo opcija. Julijan Nagelsman je odbio da se vrati, odustali su od Hansija Flika, negativne odgovore dobili od Ćabija Alonsa, Zinedina Zidana, Ralfa Rangnika… Tomas Tuhel je odbio mogućnost da ostane i Bajern se okrenuo mladom stručnjaku, uprkos činjenici da je nedavno ispao iz Premijer lige sa Barnlijem.

Što se tiče realizacije saradnje, Kompani je pristao da bude novi trener Bajerna, verbalni dogovor postoji, pa ostaje samo još da se Bavarci dogovore sa engleskim klubom oko obeštećenja, s ozbirom na to da je Belgijanac vezan ugovorom za "kleretse" do leta 2028. godine. Navodno je želja uprave iz Minhena da do kraja sedmice završi posao i postavi 38-godišnjeg trenera na klupu umesto Tuhela. 

Kompani navodno nije tek tako pao na pamet rukovodstvu nemačkog velikana. Navodno ga prate otkako je uplivao u trenerske vode za kormilom Anderlehta. Tada je u Briselu pod njegovim vođstvom na pozajmici iz Bajerna nastupao Džošua Zirkze, pa su skauti kluba prateći Holanđanina gledali i kako se bivši kapiten Mančester Sitija razvija "u cipelama".

Njega je put potom doveo do Barnlija, sa kojim je izborio promociju u elitni rang, ali se iz njega ekspresno vratio u Čempionšip. Mora se priznati da bi bilo iznenađenje da je uspeo da izbori opstanak, s ozbirom na to da je imao jednu od najslabijih ekipa u Premijer ligi.

U svakom slučaju, nije odustajao od svojih principa, nije "parkirao autobus" kako bi sakupio neki bod, već je insistirao na atraktivnoj i modernoj igri, kroz posed i presing. Sada će sve to moći da implementira na daleko bolji sastav. 

Pokazao je Kompani zavidan potencijal, ali sada će morati da se pokaže i na najvećoj pozornici, u klubu sa najvišim mogućim ciljevima. Dobra stvar je što poznaje Nemačku, igrao je za Hamburg, a perfektno govori i jezik.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Politički kameleoni

Zoran Živković [12.06.2024.]




Video dana

Kreativna radionica

Anketa

Dokle može Srbija na Evropskom prvenstvu?

Rezultati