Fudbal

[ Izvor: sportsport.ba ]

17. 04. 2024. 13:33 1

Sin zarađuje milione, a otac i dalje prodaje ribu na pijaci

Hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol postao je preko noći velika fudbalska zvezda. Eksplodirao je u dresu Vatrenih na Svetskom prvenstvu, a prošlog leta stigao je i veliki transfer u Mančester siti. Dok Joško živi svoj san, njegov skromni otac Tihomir ne zapostavlja obaveze koje je imao ranije i još uvek radi u zagrebačkoj ribarnici na Dolcu.

Joško Gvardiol je s 22 godine jedan od najboljih defanzivaca sveta. Fenomenalni hrvatski fudbaler sve je bolji i bolji i sam menadžer Sitija Pep Gvardiola sipa epitete prema ovom mladom momku.

- Bio je malo zbunjen kada je došao, gubio je dosta lopti jer je želeo da pravi čuda jednim potezom. Dogovorili smo se da igra lagano i jednostavno i da kreativnost nije potrebna od njega. Shvatio je poruku i od tog trenutka je zaista odličan i dosta je napredovao - rekao je Gvardiola o Gvardiolu.

I dok je Joško član najboljeg tima sveta u ovom trenutku s ozbiljno velikom platom, njegov otac Tihomir ne želi da živi od sina i još je u poslu kojim se bavio pre nego mu je sin postao zvezda.

On i dalje prodaje ribu u poznatoj ribarnici Dolac u Zagrebu. Miran je i jednostavan čovek koji ne može mirno da sedi i svakodnevne obaveze redovno izvršava kao i ranije.

- Kad vas ne budem poznavao više, onda znate da sam u lovi - kroz šalu je pre nekoliko godina govorio Tihomir.

Ribarnica je i dalje njegovo radno mesto. O tome svedoči fotografija s društvenih mreža, a društvo mu jako često pravi otac Brune Petkovića - Jakov.

Joško briljira na velikoj sceni, novca ima kao u priči, ali Tihomir ne želi da zavisi od sina. Porodica je od njega dobila kuću koju je Joško kupio od bonusa kojeg je dobio tokom boravka u Lajpcigu.

Dugo je porodični automobil bio stari Fiat Punto. S njim se slavilo i treće mesto sa Svetskog prvenstva u Kataru, gde je Gvardiol pokazao kakva je klasa od fudbalera.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati