Kuhinjica
25. 11. 2024. 07:24 0
2 tajna sastojka za sočnu i mekanu proju! Biće bolja nego ona iz pekare
Proja je tipično jelo koje se u našem narodu jede za doručak. Kada je napravite njen miris će se proširiti celom kućom i vrlo brzo će i poslednje parče nestati sa vaše trpeze.
Svaka domaćica ima svoj recept za koji tvrdi da je najbolji, a mi vam donosimo recept za proju „na šolje“ kako biste što lakše i što brže pripremili ovaj starinski specijalitet za doručak ili večeru.
Prilikom odmeravanja sastojaka koristite šolju od 200 mililitara.
Sastojci:
2 jaja
šolja kukuruznog brašna ili palente
šolja belog brašna
šolja jogurta
pola šolje ulja
pola šolje vode (obične ili kisele)
kesica praška za pecivo
pola ravne kašičice soli
300 g sira
Priprema:
Pomešajte kukuruzno brašno, belo brašno, prašak za pecivo i so, pa dodajte tečne sastojke – jaja, jogurt, ulje, vodu ili kiselu vodu, i sve dobro sjedinite varjačom ili mikserom.
U umućenu smesu dodajte izmrvljen sir, pa još jednom sve dobro promešajte i sipajte u podmazan i brašnom posut pleh ili u kalupe za projice koje nije potrebno podmazivati.
Pecite proju u zagrejanoj rerni na 220 stepeni otprilike 25 do 30 minuta.
Komentari 0
ostavi komentar