Fudbal

Direktno.rs

13. 04. 2024. 18:11 0

"Petarda" Sitija pred Real: Pogađali Gvardiol i Kovačić

Fudbaleri Mančester sitija ubedljivo su savaldali Luton sa 5:1 (1:0) u 33. kolu Premijer lige.

Imajući u vidu da ih u sredu očekuje revanš meč četvrtfinala Lige šampiona sa Real Madridom, očekivalo se da Pep Gvardiola poprilično rotira. Jeste rotirao, ali ipak delimično. Nastupali su i Erling Haland i Kevin de Brujne i Joško Gvardiol, Ruben Dijaš...

Od početka meča viđena je standardna dominacija Sitija koji je nedavno napunio mrežu Lutona u FA kupu do vrha. Rani pogodak im je dao početnu prednost. Bio je to autogol Hašioke posle udarca Halanda u drugom minutu. Od tog momenta, Siti je igrao popularne "viktorije" pred šesnaestercem Lutona, ali nisu "građani" stvarali kolosalne prilike niti su uspeli još jednom da savladaju Kaminskog.

Sve dok nije došao 64. minut kada su skraćeni korner izveli domaći, a Hulijan Alvarez ugledao usamljenog Matea Kovačića između penala i ivice kaznenog prostora. Volej, koji nije savršeno uhvaćen, ali jeste savršeno završio pod prečkom gola Kaminskog za 2:0.

Ubrzo je Haland sa penala potvrdio da će Siti pobediti, a gol Barklija nagradio je Luton za disciplinu tokom najvećeg dela meča, zahvaljujući kojim su gosti smanjili na 3:1.

Međutim, drame do kraja nije bilo - za to su zaslužni Žeremi Doku, koji je u 89. minutu povisio na 4:1, dok je konačan rezultat postavio u trećem minutu Joško Gvardiol, tako se pretplativši na fenomenalne golove. Jer, mrežu Lutona je zatresao snažnim udarcem sa ivice kaznenog prostora, a da podsetimo, na sličan način je i u utorak dao gol Realu.

Mančester siti je ovom pobedom skočio na prvo mesto u Premijer ligi, sada ima 73 boda, odnosno dva više od Arsenala i Liverpula, koji imaju po meč manje. Luton je, sa druge strane, na 18. poziciji sa 25 bodova, a od sigurne zone ga deli samo bod, koliko ima više Notingem Forest.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati