Fudbal

[ Izvor: Sportske.net ]

11. 04. 2024. 09:11 1

Može li Jovanović na EURO? Zaslužuje...

Golman Partizana briljira u kontinuitetu, ali to za sada nije bilo dovoljno da dobije poziv selektora.  

Gde bi Partizan danas bio da u svom timu ove sezone nema izvanrednog čuvara mreže Aleksandra Jovanovića? To je momak koji je nebrojeno puta od letos spasavao crno-bele u velikom broju utakmica, a tako je bilo i danas, u četvrtfinalu Kupa Srbije protiv Voždovca.

On je najpre sredinom drugog poluvremema odbranio penal Flemingsu pri vođstvu Partizana od 1:0, a zatim je u penal-seriji zaustavio još dva pokušaja gostujućih igrača sa bele tačke i tako dao ključni doprinos da njegov tim izbori plasman u polufinale.

Još uvek se prepričavaju i njegove čudesne odbrane u 172. večitom derbiju kada je Partizan zahvaljujući njemu uspeo da ostane neporažen, iako je Zvezda u tom meču imala neuobičajeno veliki broj izvanrednih prilika za golove koje je Jovanović osujetio.

Međutim, iako mu je forma od početka sezone na visokom nivou, izgleda da i dalje nije ''na radaru'' selektora, ali ni fudbalskih analitičara.

Na temu najboljih srpskih golmana uoči Evropskog prvenstva na Areni sport govorio i Ranko Stojić, nekadašnji golman, a sada analitičar na pomenutoj televiziji, ali on ne očekuje da će selektor Stojković za EURO praviti neke bitne promene kada su golmani u pitanju.

- Po formi u poslednjih šest meseci, možda čak malo i duže, Rajković je po mom mišljenju najstabilniji, što je za golmana jako važno, najbolji u kontinuitetu. S vremena na vreme bude i najbolji igrač utakmice, ali vrlo retko je neko ko gubi utakmice.

Malo me brine Petrović što počinje da pravi kikseve, dva u poslednjim utakmicama, ali to se dešava i sve to je sada mnogo brže nego u Americi i on će sigurno napredovati još.

Vanja Milinković-Savić... Mnogo sam ga hvalio, ali mislim da ne napreduje, a ko ne napreduje, on nazaduje, to je pravilo u sportu. Voleo bih da se probudi i da pronađe psihološku svežinu, da sam sebe motiviše, da što više gleda utakmice sa Svetskog prvenstva, da mu to bude motiv da podigne nivo forme.

Verujem da će se Stojković odlučiti za njega, jer mislim da spada u grupu selektora koji kad se odluče za nekog, vrlo teško neko drugi dobija šansu - smatra Stojić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati