Fudbal

Direktno.rs

09. 04. 2024. 09:53 2

Da li je ovo najružniji stadion na svetu?

Kada se biraju najružniji stadioni Maksimir je obično u užem izboru, međutim za neka poznata fudbalska borilišita zagrebački hram fudbala danas izgleda fantastično, bez obzira šta ko o njemu mislio.

Do sada je napravljeno nekoliko izbora kada su u pitanju najružniji stadioni u Evropi, a Maksimir je obično bio u samom vrhu. Ipak, postavlja se pitanje da li je to zaista tako?

Pasionirani ljubitelji Serije A vrlo dobro znaju za stadion "Artemio Franki" u Sijeni. Mesto na kojem su nekad igrale najveće svetske zvezde je prepušteno samo sebi. Sijena kakve se sećaju ljubitelji fudbala već ne postoji godinama, ugašena je zbog ozbiljnih dugova i sada se takmiči pod imenom ACR Sijena 1904 i to petom rangu italijanskog fudbala.

Zbog "razbacanih" tribina stadion "Artemio Franki" iz vazduha izgleda kao loše sastavljena igračka od lego kockica pošto je praktično svaka tribina zasebna, računajući i one "ovalne" iza gola. Igralište na kojem su gostovali Ronaldo da Lima, Ibrahimović, Toti, Del Pjero, Nedved, Zaneti i brojni drugi velikani je praktično prepušteno samo sebi.

Danas teren poznatog stadiona izgleda poput tepiha kojeg što pre treba baciti na smeće. I grad je prestao da vodi brigu o stadionu pošto nije izabrana firma koja će voditi brigu o održavanju. ACR Sijena 1904 se ove sezone takmičila u petom rangu italijanskog fudbala i već je izborila promociju u Seriju D, a krajem aprila trebalo bi da igra domaći meč protiv kluba Valentino Macola. Međutim, još nema zvanične potvrde da će "Bjankoneri" iz Toskane dobiti zeleno svetlo da utakmicu igraju na stadionu sagrađenom još pre 120 godina.

Vrhunac slave Sijena je imala u periodu od 2002. do 2012. godine kada je u nekoliko navrata igrala Seriju A, tada najjaču fudbalsku ligu sveta sa najvećim svetskim zvezdama.

Novi klub je osnovan 2019. godine kada je došao investitor iz Jermenije. Ipak, dugovi su počeli samo da se gomilaju i tokom sezone 2022/23 izbačen je iz profesionalnog fudbala.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Majska sačekuša

Zoran Živković [08.05.2024.]




Video dana

Uništitelj

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati