Ostali sportovi

Direktno.rs

08. 05. 2024. 23:14 0

Srbija na minus 4 u Španiji, meč odluke u NS

U prvoj utakmici baraža za plasman na Svetsko prvenstvo, reprezentacija Srbije je gostovala u Pontevedri, gde je odmerila snage sa domaćom selekcijom Španije.

Favorizovani Španci su trijumfovali sa 32:28 (15:14) i tako stekli prednost pred revanš za tri dana u novosadskom "Spensu", kada ćemo saznati koja od ove dve selekcije ide na Svetsko prvenstvo.

Pod vođstvom novog selektora Borisa Rojevića naš tim je odlično odigrao tokom prvog poluvremena, kada je uspeo da održi rezultatski egal, a jači pritisak Španaca počeo je od starta drugog poluvremena, kada je domaći tim, predvođen Danijelom i Aleksom Dušebajevim uvećao prednost koja je najviše išla do pet golova razlike.

Ali, "orlovi" nisu posustajali, i u nekoliko navrata su prilazili na tri gola razlike.

U poslednjih pet minuta meča ušlo se rezultatom 29:26 posle odlične kontre našeg tima i pogotka Ilića. Međutim, Španci su uzvratili za dva gola u naredna dva minuta, a odlični Jovanović je smanjio na 31:27.

Usledila je važna odbrana golmana Milosavljeva, pa gol Pešmalbeka koji nije priznat zbog prestupa! Španci su iskoristili naredni napad, ali do kraja je ostalo vremena za još jednu akciju našeg tima i iznuđen sedmerac koji je realizovao Jovanović svojim petim golom za konačnih 32:28.

Jovanović je sa pet golova bio najefikasniji u našem timu, uz Kosa i Ilića koji su takođe bili petostruki strelci.

Aleks Dušebajev je sa šest golova predvodio selekciju Španije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Primopredaja

Zoran Živković [17.05.2024.]




Video dana

Muzikalni magarac

Anketa

Ko će osvojiti titulu u ABA ligi?

Rezultati