Fudbal

Direktno.rs

07. 04. 2024. 18:40 0

Liverpulu bod protiv Junajteda: Slave Arsenal i Siti

Fantastičan meč su odigrali Mančester junajted i Liverpul na "Old Trafordu", na kraju su remizirali - 2:2, što je ishod kom se najviše raduju novi lider Premijer lige Arsenal, ali i Mančester siti.

U prvom poluvremenu viđena je neverovatna dominacija Liverpula, o čemu dovoljno govori statistika. Jeste Mančester junajted preko Garnaća postigao pogodak u drugom minutu, ali je Argtentinac bio u ofsajd poziciji.

Sve ostalo išlo je prema zamislima Jirgena Klopa, osim možda realizacije. "Redsi" su poveli preko Luisa Dijaza u 23. minutu, pogodio Kolumbijac na dodavanje Nunjeza.

Ali, Junajted je dobro prošao u tom prvom poluvremenu, u kojem je na gol Onane šutirano čak 14 puta, u okvir četiri puta. Za prvih 45 i dva minuta nadoknade Mančester niti jednom nije šutnuo ka golu Liverpula!

Pre i posle tog gola mogao je, bolje rečeno morao je Liverpul do još nekog gola. Najbolje šanse imao je u trećem minutu kad je Onana odbranio udarac Soboslaija, u 18. minutu neprecizan je bio Robertson, zatim i Nunjez u 35. minutu.

Do kraja poluvremena šanse su propostili još Salah, koji je iz izgledne pozicije šutirao visoko preko gola Junajteda, kao i Luis Dijaz koji je u poslednjem trenutku izblokiran. Hvatao se kod gotovo svake od pomenutih prilika za glavu Klop, kao da je znao šta njegov tim čeka po povratku iz svlačionice.

A čekao ga je sasvim drugačiji Junajted, željan da popravi utisak, ali i rezultat iz prvog poluvremena. Već u 50. minutu domaćin je došao do izjednačenja, posle grube greške Kvanse Bruno Fernandeš je presekao pas i potom iz prve sa ogromne udaljenosti savladao istrčalog Kelehera - 1:1. Bio je to 50. gol Portugalca u Premijer ligi.

Mogao je Fernandeš u 63. minutu da donese preokret, izbegao je ofsajd zamku, ali je na sedam metara od gola promašio loptu - imao je Liverpul tada dosta sreće.

Ipak, četiri minuta kasnije erupcija došlo je do oduševljenja na "Old Trafordu". Posle prelepe akcije koju je započeo Kazemiro, 18-godišnji Kobi Meinu, produkt omladinske škole Junajteda, namestio se i iz okreta sa 15 metara fantastičnim udarcem savladao je Kelehera.

Nije se na tome domaćin zaustavio, pa je novu priliku imao već u 74. minutu preko Garnaća, ali je irski golman na golu Liverpula odbranio taj udarac. Mogao je to u 79. minutu da kazni gostujući tim, najpre je Onana odbranio šut Dijaza, lopta se odbila do Salaha, koji je imao još jedan veliki promašaj.

Ipak, Egipćanin se iskupio u 84. minutu, kad je hladnokrvno izjednačio iz jedanaesterca. Prethodno je Van-Bisaka skrivio penal, neoprezno je u svom šesnaestercu oborio Eliota.

U četvrtom minutu nadoknade velika prilika za "Redse" i veliki promašaj, Luis Dijaz je pored neoprezne odbrane Mančestera natrčao na loptu i sa pet metara prebacio gol na kojem je stajao Onana.

Do kraja se rezultat više nije menjao, pa sada, na sedam kola pre kraja, imamo nikad luđu trku za titulu - lider je Arsenal sa 71 bodom, koliko ima i Liverpul, ali lošiju gol-razliku, dok je Mančester siti treći sa 70 bodova.

Kada je reč o Mančester junajtedu, on je na šestoj poziciji sa 49 bodova.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati