Fudbal

[ Izvor: Mediji ]

03. 04. 2024. 23:10 0

Arsenal novi lider Premijer lige, het-trik Fodena za Siti

Fudbaleri Arsenala savladali su Luton sa 2:0 u meču 31. kola engleske Premijer lige, dok je aktuelni šampion Mančester siti savladao Aston Vilu sa 4:1.

"Tobdžije" su ovim trijumfom izbile na prvo mesto prvenstvene tabele sa 68 bodova, jednim više, ali i utakmicom više u odnosu na drugoplasirani Liverpul koji sutra dočekuje Šefild junajted.

Domaći su na "Emirejtsu" sve rešili posle prvih 45 minuta. Poveo je Arsenal u 24. minutu golom kapitena Martina Edegora na asistenciju Kaija Haverca. Minut pre kraja prvog dela "tobdžije" su udvostruučile prednost.

Posle dobre akcije po levoj strani Smit-Rou je ušao u šesaesterac uputio oštar centaršut, a nespretni defanzivac Lutona Daiki Hašioka pogodio u svoj gol.

Siti, aktuelni šampion konačno je slavio protiv jedne ekipe iz vrha tabele i nastavio trku sa Arsenalom i Liverpulom za osvajanje Premijer lige.

Apsolutni junak "građana" bio je strelac het-trika Fil Foden koji je nadomestio izostanak Erlinga Halanda i Kevina de Brujnea koje je Pep Gvardiola odlučio da odmori. On se upisao u strelce u 45+1, 62. i 69. minutu, nakon pogotka Rodrija u 11. minutu.

Za Aston Vilu Duran je u 20. minutu bio precizan.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati