Fudbal

[ Izvor: Mediji ]

01. 04. 2024. 23:02 0

Atletiko prekinuo crni niz: Saul heroj

U poslednjem susretu 30. kola La Lige Atletiko je u gostima savladao Viljareal 2:1.

Pomešana osećanja imao je Atletiko u meseci martu. Madridski crveno-beli dobili su prvi martovski susret protiv Betisa, a onda upali u krizu. Usledila su dva poraza, od Kadisa i Barselone i dramatično ugrožena četvrta pozicija.

Ali u martu napravljen je veliki rezultat u Ligi šampiona. Eliminisan je Inter za plasman u četvrtfinale. Međutim, za Jorgandžije je bilo važno da posle brodoloma na Vandi od Barselone naprave dobar rezultat na vrućem gostovanju Viljarealu.

I odlično je krenulo. Već u devetom minutu Atletiko je vodio golom Aksela Vitsela. Na poluvremenu je sjajni Rikelme ustupio mesto Stefanu Saviću. Nije poznato da li je u pitanju neka povreda, ali opredeljenje je bilo jasno, da se brani minimalno vođstvo.

Samo pet minuta bilo je potrebno da se Čolu Simeoneu takav pristup obije o glavu. Aleksander Serlot u 50. minutu doneo je poravnanje. Otvorila se potpuno utakmica, obe ekipe imale su šanse. Ali bilo je 1:1 do same završnice.

A onda se pojavio, pomalo zaboravljeni Saul. Nekada jedan od najvažnijih igrača vremenom je malo povučen. Ali sada je zablistao. Ušao je u igru u 84. minutu, a u 88. iskoristio asistenciju iskusnog Aspilikuete i prvim golom u sezoni doneo veliku pobedu, prvu posle mesec dana u La Ligi.

Atletiko Madrid je ovako na pravi način iskoristio jučerašnji poraz Atletik Bilbaa i sada je preskočio tim Ernesta Valverdea na četvrtom mestu na tabeli.

S druge strane, Viljareal je ovako prekinuo sjajan niz od četiri pobede, ali je ostao na sredini tabele sa 38 bodova, daleko i od Evrope i od zone ispadanja.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati