Fudbal

[ Izvor: Mediji ]

17. 04. 2024. 08:23 0

Atletiko slavio ispadanje Barselone

Atletiko Madrid se oprostio od Lige šampiona u četvrtfinalu, ali vođen onom starom "samo da je komšiji još gore/da crkne krava" mogao je da se nasmeje kada je video da i Barselona neće proći dalje.

Atletiko je slavio sa 2:1 protiv Borusije u prvom meču, a onda je u revanšu poražen sa 4:2 i tako eliminisan. Ipak, da veče ne bude užasno, već samo loše, pobrinula se Barselona koja je navijačima barem na nekoliko sekundi izmamila osmeh nakon što ju je eliminisao Pari Sen Žermen.

Ispadanje Barselone u četvrtfinalu značilo je da će Atletiko igrati Svetsko klupsko prvenstvo sledeće godine. Ono će se održati u SAD u potpuno novom formatu jer će 32 tima biti podeljeno u osam grupa po četiri tima.

Dve najbolje selekcije iz svake grupe će izboriti plasman u nokaut fazu. Barseloni je za Svetsko klupsko prvenstvo bilo neophodno da dođe do finala Lige šampiona i da sačeka da Atletiko ispadne od tima iz Dortmunda. Prvi uslov nije, ali drugi jeste zadovoljen. Uzalud.

Atletiko je tako saznao da će igrati Svetsko klupsko prvenstvo, a klub je imao razloga za zadovoljstvo jer će na račun uskoro leći 50 miliona evra koliko se plaća učešće na prvenstvu.

Evropski predstavnici su dali svoje predstavnike (11 od 12 koliko daje UEFA), a poslednji će biti šampion Lige šampiona ili tim koji ima najbolji renking FIFA u poslednje četiri godine.

Za sada su sigurni Mančester siti, Real Madrid, Čelsi, Bajern, Pari Sen Žermen, Inter, Porto, Benfika, Borusija Dortmund, Juventus i sada Atletiko.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati