Fudbal

M. Z.

26. 03. 2024. 22:40 3

Slovenci dobili Portugal - Srbiju na EP čeka PAKAO

Na osnovu onoga što su pokazali u dve prijateljske utakmice u martu (protiv Kipra i Rusije), jasno je da će fudbaleri Srbije morati nešto dramatično da promene ne bi li bili samo turisti na Evropskom prvenstvu. A na ruku im ne ide ni to u kakvom je trenutno stanju konkurent za plasman u nokaut fazu, budući da je Slovenija kod kuće dobila Portugal sa 2:0!

Brojni navijači Srbije su već upisali tri boda protiv Slovenaca, protiv kojih igramo drugu utakmicu u grupi, ali su "zmajčeki" pokazali da nikako nisu za otpisivanje. Jesu podbacili u duelu sa Maltom, ali su protiv Portugalaca pokazali šta i koliko mogu.

Izabranici Matjaža Keka su odigrali zreo meč - u prvom poluvremenu su uspeli da sačuvaju mrežu (u kom su Portugalci dva puta tražili penal), da bi u nastavku iznenadili Ronalda i drugove.

Da mogu da budu opasni fudbaleri Slovenije su pokazali u 53. minutu, kada je Benjamin Šeško tukao sa idstance, ali je Diogo Košta odbranio njegov udarac. A onda - u 72. minutu došli su Slovenci do prednosti. Adam Gnezda Čerin je primiop loptu u kaznenom prostoru, lepo se namestio i pogodio za 1:0.

Portugal je mogao da uzvrati samo tri minuta kasnije, kada je Žoao Feliks pokušao glavom, no samo je pogodio stativu. Nedugo nakon tog promašaja stigla je kazna i novi gol "zmajčeka".

Petar Stojanović je u 80. minutu poslao loptu u kazneni prostor, koju je lepo primio Timi Maks Elšnik i brzo ju je poslao u desne rašlje postavivši tako 2:0. Portugal je do kraja pokušao da vrati neizvesnost u meč, ali u tome nije uspeo, pa je doživeo neočekivani poraz.

SLOVENIJA - PORTUGAL 2:0 (0:0)

Stadion: "Stožice". Strelci: Gnezda Čerin u 72. i Elšnik u 80. minutu. Sudija: Irfan Peljto (BiH). Žuti kartoni: Janža, Stojanović (Slovenija), Kanselo, Konseisao (Portugal).

SLOVENIJA: Oblak - Karničnik, Blažič, Bijol (od 87. Drkušić), Janža - Stojanović, Gnezda Čerin, Elšnik, Lovrić (od 67. Verbič) - Šporar (od 67. Celar), Šeško (od 87. Gorenc Stanković).

PORTUGAL: Košta - Dalo, Pepe (od 46. Antonio Silva), Inasio, Kanselo - Pereira - Otavio (od 46. Konseisao), R. Neveš (od 88. Ž. Neveš), Vitinja - Ronaldo, Feliks (od 89. Žota Silva).

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati