Fudbal

[ Izvor: Sport klub ]

20. 03. 2024. 10:59 12

Srbin kapiten Atletika, a nije dobio poziv u reprezentaciju

Ima Srbija i kapitena i golgetera u madridskom Atletiku. Nedovoljno - da dobiju pozive u jednu od reprezentativnih selekcija.

Barem, osnovnu, kadetsku - u čijem sastavu su dečaci rođeni 2007.

Odlične partije promovisale su Marka Antića u kapitena ekipe i člana najjače klupske selekcije Atletika. Izdanak loze Antića i unuk legendarnog Radomira igra na poziciji štopera i poslednjih meseci napreduje neslućenom brzinom.

U istom timu nalazi se i Bogdan Marinković, takođe, momak s naših prostora, golgeter madridskog tima i jedna od klupskih nada madridskog velikana.

Zanimljivo, nijedan od njih nije dobio poziv na barem jedno od selektivnih okupljanja ekipe.

Kadetsku reprezentaciju, pod vođstvom selektora Jovana Damjanovića, od srede očekuje kvalifikacioni turnir u Gruziji. Evropsko prvenstvo je na pragu i nije bilo ni očekivano da najodgovorniji za razvoj generacije 2007. menja kostur, sačinjen od dominatno fudbalera Crvene zvezde.

Finiš takmičenja traži najspremnije i proverene snage…

Širenje reprezentativne baze srpskim dečacima, rođenim i stasalim van matice, trebalo bi da bude jedan od prioriteta sportskog sektora FSS. Evidentan je pad kvaliteta rada u mlađim kategorijama, izvitoperen sistem uzima danak, proredili su se i treneri učitelji na srpskoj fudbalskoj sceni i logično je da šansu dobijaju dečaci srpskih korena iz inostranstva.

Potencijal takve vrste ne bi poznaje granice. Barem bi tako trebalo da bude…

Poslednji kvalifikacioni krug za plasman na Evropsko prvenstvo kadetska reprezentacija Srbije odigraće u Gruziji od 20. do 26. marta, protivnici su domaćin, Danska i Turska.

Prvo mesto u grupi obezbeđuje plasman na kontinentalni šampionat, a moguće je i drugo. Zavisiće od rezultata u drugim grupama.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 12

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati