Fudbal

Direktno.rs

17. 03. 2024. 23:19 0

Tri komada u mreži - Barsa se igrala sa Atletikom

Fudbaleri Barselone savladali su Atletiko iz Madrida kao gosti sa ubedljivih 3:0 u derbiju 29. kola španske La Lige.

Barsa je peti put u nizu savladala "jorgandžije" i pokazala da je pod vođstvom Ćavija Ernandeza nerešiva enigma za tim Čola Simeonea.

Utakmica na "Vandi Metropolitanu" počela je prilikom za domaće, a lopta je nakon udarca Bariosa sa distance završila pored gola.

U narednih pola časa nije bilo ozbiljnijih prilika, da bi finiš prvog dela bio veoma uzbudljiv.

Igrao se 37. minut kada je Oblak sjajnom intervencijom odbranio šut Fermina Lopeza, ali je već u narednom napadu kapitulirao slovenački golman. Gundogan se sjajnim drbilingom izborio za prostor, dodao loptu do Levandovskog, a Poljak pronašao usamljenog Žoaa Feliksa kome nije bilo teško da sa ivice peterca postigne pogodak protiv svog matičnog kluba.

Iako je Barsa vodila, Ćavi nije imao mira. Zaradio je trener "blaugrane" crveni karton zbog prigovora u 41. minutu, pa je vođenje ekipe preuzeo njegov stariji brat Oskar.

Promena na klupi nije negativno uticala na goste, naprotiv.

Posle samo dva minuta igre u drugom poluvremenu Barsa je udovstručila prednost. Vezista Atletika Rodrigo de Pol "poklonio" je loptu gostima na svojoj polovini, Rafinja prelepim pasom uposlio Levandovskog, a poljski napadač je preciznim udarcem matirao Oblaka.

Tačku na meč je stavio Fermin Lopez 25 minuta pre kraja. Kunde i Levandovski su probili po desnoj strani, Poljak je uputio odličan centaršut pravo na glavu veziste Katalonaca, a Fermin u maniru klasičnih napadača, udarcem glavom, naterao je Oblaka da treći put vadi loptu iz mreže.

U sudijskoj nadoknadi direktan crveni karton dobio je defanzivac Atletika Nahuel Molina zbog faula sa leđa nad rezervistom gostiju Vitorom Rokeom.

Do kraja meča gosti su rutinski sačuvali prednost i pretekli Đironu na drugom mestu tabele, jer sada imaju 64 boda, dva više od rivala iz Katalonije. Atletiko je peti sa 55 poena.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati