Fudbal

[ Izvor: Sport klub/Branko Spasojević ]

14. 03. 2024. 18:38 13

Piksi nokautirao FSS!

Nema promene na klupi srpskog državnog tima - Dragan Stojković vodiće reprezentaciju do 2026!

Vest dana potvrdio je i vrh Fudbalskog saveza Srbije, iako su njegovi čelnici verovatno iznenađeni činjenicom da će u narednim danima Piksiju morati da spremaju novi ugovor.

I to, kako se čuje, izdašniji i veći od aktuelnog, piše Sport klub!

Sasvim neočekivan epilog višemesečnog sukoba unutar Fudbalskog saveza Srbije, potvrđuju izvori sa lica mesta, zaokružen je sredinom nedelje tamo gde se u ovom trenutku najmanje i očekivalo - na Andrićevom vencu. Uz ključnu reč vrhovnog autoriteta, predsednika Srbije, čiji stav je i ovog puta bio jedino bitan - Piksi mora da ostane selektor.

"Odluka" je saopštena i Branislavu Nedimoviću, potpredsedniku FSS. I tu je kraj!

A, kamo će srpska kuća fudbala posle neočekivanog obrta i velikog povratka Piksija na scenu, u ovom trenutku, teško je prognozirati. Iz više razloga.

Novim ugovorom, Stojković je dokazao status najjačeg igrača u FSS.

Moćnijeg mnogo od celokupnog Izvršnog odbora, pred kojim je zadatak da ga ponovo bira, iako očigledno i većinski ne veruje u njegove selektorske kvalitete i trenerski potencijal. Ali, to u fudbalskoj Srbiji nije mnogo ni bitno…

Piksijev povratak na veliku scenu moći, uprkos promeni opšte klime u domaćem fudbalu, razbiće u "paramparčad" i žestoku opozicijiu, do jutros ubeđenu da na Andrićevom vencu ima i podršku. Ne samo za vođenje Fudbalskog saveza Srbije, već i potragu za novim selektorom.

Da Stojković nije omiljena ličnost u vrhu FSS - znalo se i ranije.

Potvrdila je to i skandalozna ceremonija uručivanja Zlatne lopte, s kraja decembra prošle godine. Umesto predsednika Dragana Džajića, nagradu za najboljeg domaćeg trenera u 2023, uručio je predsednik Stručnog odbora, Stanislav Karasi. Prvi put u skoro dve decenije dugoj tradiciji izbora. Na svečanosti u "Hajatu" nije se pojavio potpredsednik Branislav Nedimović! Valjda razočaran što je Piksi u predigri oko Zlatne lopte napumpao mišiće. I to sasvim neočekivano!

Uzvratio je Piksi već istog popodneva, nije se osetio dužnim da krene ka Iriškom vencu, na ispraćaj godine, u režiji potpredsednika Nedimovića. Niko iz Stojkovićeve svite, uprkos pozivima, nije ni došao, izostao je predsednik Džajić, čast "ostatka" FSS jedino je branio generalni sekretar Jovan Šurbatović.

Kroše selektora, ovih dana, gađao je direktno u bradu!

Nije bilo ni logike, barem fudbalske, da u svetlu nadolazećih iskušenja, ali značajnije - dobro poljuljanog poverenja i vere u Stojkovićeve kvalitete - selektor dobije novi ugovor. Uz evidentan sukob sa "fudbalskom vladom", očigledno da ni u ekipi ne štima. Poslednja, promena spiska za mečeve sa Rusijom i Kiprom i to posle zaključenja, lakmus je papir problema.

Kompleksna je tema da li novi Piksijev ugovor podrazumeva i pitanje legitimiteta vrha FSS. Suštinski da, u praksi malo verovatno. Čini se da će i ta priča biti nastavljena po starom, onako kako i odgovara vrhovnom autoritetu sa Andrićevog venca.

Otvorenim ratom na više frontova i dokazivanjem ko bolje sluša predsednika…

Kao i do sada!

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 13

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati