Fudbal

[ Izvor: Mediji ]

14. 03. 2024. 11:14 3

Mile Svilar može da brani samo za Srbiju!

Mile Svilar hteo je da napusti Srbiju i brani za Belgiju, ali je stigla rampa i to od strane FIFA.

Direktor A reprezentacije Srbije Stevan Stojanović rekao je prošle nedelje za Kurir da su propisi jasni i da Mile Svilar ne može da promeni sportsko državljanstvo. Ovo što je rekao Stojanović, jutros je potvrdio i selektor Belgije Domeniko Tedesko na konferenciji.

- Belgija je zatražila od pravnih stručnjaka da pogledaju slučaj Mileta Svilara. Zaključak je da je on branio za Srbiju i iako je to bio prijateljski meč, ne može da menja reprezentaciju - rekao je Tedesko.

Mile Svilar upisao je jednu utakmicu za Srbiju, u prijateljskom meču protiv Katara, 1. septembra 2021, svega 44 minuta proveo je na terenu.

FIFA je pre nekoliko godina uvela rigorozna pravila kada su u pitanje promene sportskog državljanstva. Sadašnji propisi predviđaju da neko ko je igrao za određenu državu pre 21. godine ipak može da napravi drugačiji izbor, čak i ako je to bio meč A. Ovo se, na primer, odnosi na kvalifikacione utakmice za Evropsko prvenstvo ili Svetsko prvenstvo.

Dotični igrač ne sme da ima više od tri meča za svoju "staru zemlju", sva tri pre 21. godine. Pored toga, mora da prođe period od tri godine od poslednjeg nastupa. Očigledno, Belgijanci su zaboravili da je Mile Svilar imao 22 godine kada je prvi i jedini put branio za Srbiju, baš onako kako je kazao za Kurir direktor A tima Stevan Stojanović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati