Fudbal

[ Izvor: Mediji ]

12. 03. 2024. 23:50 0

Barsa pregazila Napoli, Arsenal posle penala izbacio Porto

Fudbaleri Barselone plasirali su se večeras u četvrtfinale Lige šampiona pošto su na Monžuiku savladali ekipu Napolija rezultatom 3:1. Arsenal je uspeo nakon boljeg izvođenja penala da eliminište Porto i plasira se u narednu rundu takmičenja.

"Blaugrana" je prošla dalje nakon ukupnog rezultata 4:2 i sjajne večeri za izabranike Ćavija koji su pokazali da su ovom trenutku kvalitetnija ekipa od Napolija.

Početak je bio kao iz snova za Katalonce koji su u razmaku od samo dva minuta postigli dva gola.

Prvo je Fermin Lopez matirao Mereta posle lepe akcije po levoj strani i dodavanja Rafinje u 15. minutu, da bi u 17. Žoao Kanselo dobro reagovao nakon šuta Rafinje koji je završio na stativi.

Nedugo zatim, Napoli je uzvratio na pravi način. Igrao se 30. minut kada je Amir Rahmani preciznim udarcem iz prve dobro reagovao na dodavanje Politana čime je smanjio zaostatak "Partenopeija" na Monžuiku.

U finišu prvog poluvremena istakao se Ter Štegen kada je odbranio odličan udarac Di Lorenca, a gosti su prvi pripretili i na početku drugog dela igre preko Kvarachelije čiji je šut završio pored gola.

Od tog trenutka, Barsa je ponovo preuzela terensku inicijativu, stigla čak i do gola koji je ipak bio poništen zbog ofsajda u kojem se našao mladi Jamal. Talentovani fudbaler Barse imao je i udarac pored gola nakon toga, da bi na drugoj strani Lindstrom propustio ozbiljnu priliku posle centaršuta Olivere.

Kazna za Italijane stigla je u 83. minutu, bila je to prava akcija iz udžbenika u kojoj su glavnu ulogu odigrali Gundogan, Serhi Roberto i Robert Levandovski kojem nije bilo teško da savlada Mereta.

Vredan pomena do kraja meča bio je još i udarac Olivere iskosa s leve strane koji je završio na prečki, no nakon toga nije bilo promene rezultata, pa je Barselona tako ostvarila plasman u četvrtfinale Lige šampiona.

Nakon što je na kraju regularnih 90 minuta Arsenal pobedio sa 1:0, identičnim rezultatom kojim je i Porto slavio u prvoj utakmici ova dva tima, ušlo se u produžetke, gde nismo videli ni jedan gol, te su penali odlučili četvrtfinalistu Lige šampiona. 

Golman Arsenala, Raja odbranio je dva penala i tako obezbvedio svom timu učešće u narednoj fazi.

Jedini gol na utakmici videli smo u 41. minutu kada je Trosard uspešno savladao Kostu

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati