Fudbal

[ Izvor: mozzart sport ]

12. 03. 2024. 13:56 0

Duljaj: Igrači nisu prodali ni mene, ni sebe, ni navijače

Huk sa stadiona „Rajko Mitić“ i dalje se čuje. O 172. večitom derbiju se govori danima, ali kako to valjda samo Srbi umeju, čak i kad je nešto lepo i pohvalno, kao što su bili igra i golovi, više se priča o sudijskim odlukama i propratnim efektima.

Tako je u navijačkim krugovima - i ne samo tu - jedan od dominantnijih utisaka kako su Partizanovi fudbaleri svesno „krali“ vreme, izležavajući se na terenu. Taj stav je prvi izrekao Uroš Spajić, kasnije ga pratile pristalice Crvene zvezde, ali u Humskoj za to ne mare.

Bar ne previše.

- Sve je legitimno, da li se neko valja ili ne valja - sleže ramenima Igor Duljaj, trener lidera na tabeli Superlige.

Te reči obrazlaže okolnostima na derbiju:

- Morate da imate u vidu da su moji momci igrali protiv Zvezde, koja se takmičila u Ligi šampiona, fantastičan je tim, iza nje je ogromna podrška navijača. A koliko minuta su naši bili sa igračem manje? Zar da im zamerim što su se valjali, pored svih problema, zdravstvenih ili u vidu kartona? Mogu samo da kažem da su junaci. Nisu prodali ni mene, ni sebe, ni svoje ime, ni navijače, ni Partizan.

Često Duljaj koristi izraze „prava sportska priča“. Isto je upotrebio još jednom.

- Nikom ne pretimo. Trebalo bi da budemo primer generacija koje tek stasavaju. Bilo je lepo videti decu koja su došla da gledaju idole. Valjalo bi i tome da se priča, a ne o sudiji. Pre o lepim golovima i ambijentu koji je oduševio i ljude iz inostranstva koji su mogli da vide kvalitet u oba tabora. Hvala navijačima Crvene zvezde i Partizana što su u svet poslali fantastičnu sliku. Pokazalo se da možemo da napravimo fudbalsku atmosferu. Najbolji akteri, pored igrača, bili su navijači Zvezde i Partizana. Osim polomljenih stolica na jugu nije bilo problema, a svaki problem koji može da se reši novcem je – dobar problem. Nikom glava nije polomljena.

U zaključku na 172. poglavlje večitih, Duljaj je još jednom suočen sa pitanjem da li bi nešto menjao u postavci, idejama, taktici.

- I kod nas u klubu su se postavljala pitanja. Nekima nisu bile jasne izmene, ali pre sportske dijagnoze moramo da napravimo analizu zašto je neko promenjen. Da li ti ljudi znaju da Saldanja nije trenirao deset dana pre jedinog ekipnog treninga u petak? Marković je istog dana odradio prvi trening posle sedam dana pauze. Znaju li da Zahida muči povreda zadnje lože sedmicama? Sve su to bili rizici, ali nisam smeo da dozvolim sebi da im uskratim mogućnost igranja večitog derbija. Tražili su da bude na terenu, pod blokadom ili tabletama. Zato su heroji. Za takve momke sam spreman dušu da dam - dodao je Duljaj.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati