Fudbal

Direktno.rs

17. 02. 2024. 18:03 0

Partizan pobedio IMT i ostao bez Saldanje

U okviru 21. kola Superlige Srbije, fudbaleri Partizana pobedili su IMT rezultatom 5:2 i tako nastavili svoj pohod ka šampionskoj tituli. Međutim, nije sve tako bajno za crno-bele. Naime, u 30. minutu je Igor Duljaj morao da zameni Mateuša Saldanju, koji je povredio zadnju ložu, te ga očekuje pauza.

Od samog starta meča bilo je veoma uzbudljivo u Humskoj ulici, a otpor IMT-a malo je ko očekivao! Momci u crvenim dresovima nisu sa "belom" zastavom došli u Humsku ulicu, pa su od prvog minuta počeli da napadaju i stvaraju probleme poslednjoj liniji Parnog valjka.

Stvorili su gosti nekoliko obećavajućih šansi na početku meča koje nisu uspeli da realizuju, dok su crno-beli prvi put ozbiljnije zapretili u 12. minutu. Stojković je primio odličan pas na desnom boku, lepo je iz prve proigrao Severinu koji je izašao jedan na jedan sa protivničkim golmanom ali je Gordić bio na visini zadatka i pobrinuo se da sačuva svoju mrežu!

A onda, u 24. minutu zatresla se mreža IMT-a. Severina je primio sjajanu loptu na desnom boku, potom se sjajnim driblinzima oslobodio svog čuvara i preciznim udarcem pogodio donji levi ugao za prednost svog tima.

Tempo igre nakon gola je značajno opao, delovalo je da će Partizan sa jednim pogotkom viška otići u svlačionicu, a da ne bude tako, pobrinuo se Bojan Kovačević koji je u poslednjim momentima prvog dela igre duplirao prednost Parnog valjka. Posle kornera, visoki štoper našao se na pravom mestu i prosledio gol u mrežu IMT-a, pa bolji debi u dresu novog kluba nije mogao ni da zamisli.

Nakon pauze, gosti su nešto bolje zaigrali i u 48. minutu uspeli da šokiraju domaćina. Kijevčanin je centrirao sa desnog boka, a ne pogrešnom mestu se našao Marković od kog se lopta odbila i završila iza leđa Jovanovića.

Želeli su gosti do izjednačenja, krenuli su na sve ili ništa i blizu pogotka bili su u 64. minutu. Kovačević je pogrešio, Luković je uzeo loptu, potom krenuo ka protivničkom golu i sa nekih 17 metara oprobao svoj udarac, ali u ovoj situaciji prečka bila saveznik Partizana.

Ipak, kazna je usledila pa je Zahid sa bele tačke dva minuta kasnije ponovo povisio prednost Partizana! Kao što se i očekivalo, u Humskoj smo ovog popodneva gledali vrlo interesantan meč!

Uzbuđenjima tu nije bio kraj, na 3:2 smanjio je Miloš Luković koji je u 80. minutu iz penala matirao Jovanovića i uneo potpunu neizvesnost u samom kraju utakmice!

Iako su imali igrača manje, gosti su želeli da dođu bar do boda, ali sve nade im je ugasio Kastiljo koji je u 86. minutu postigao sjajan gol na svom debiju!

A onda, u 90. minutu tačku na ovaj meč postavio je Goh, koji je takođe bio strelac na svom debiju u dresu novog kluba.

Partizan - IMT 5:2 (2:0)

Strelci: Severina 24, Kovačević 45+1, Zahid 67′ (p), Kastiljo 86', Koh 90' – Marković (ag) 48, Luković 81(p))

Stadion: Partizana; Sudija: A. Stojanović

Partizan: Jovanović, Stojković, Filipović, Kovačević, Marković, Ovusu, Zahid, Kalulu, Baždar, Severina, Saldanja

IMT: Gordić, Ćosić, Glišić, Kijevčanin, Lambulić, L. Luković, Zulfić, Lutovac, M. Luković, Radočaj

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati