Fudbal

Dejan Peković

09. 02. 2024. 09:09 1

Piše Dejan Peković: Ludilo je tek počelo

Superliga, sukob Čeferina i Bobana, priprema najvećeg ugovora u istoriji sporta za Kilijana Mbapea, Saudijska Arabija koja je samo začešala evropsko tržište i sprema se da ga poremeti, Mundijal u Americi 2026, pa Mundijal na tri kontinenta 2030. i povratak Svetskog prvenstva u Persijski zaliv - sve ukazuje na to da se tržište fudbala neće vratiti u normalu, kako čujemo najave, nego se sprema da eksplodira kao nikada do sada.

Zvezda nije mogla ni da sanja da će Kostu Nedeljkovića, igrača koji je do skoro igrao u Grafičaru u drugoj srpskoj ligi, prodati za gotovo 10 miliona evra Aston Vili, još dečaka koji igra na poziciji desnog beka. Mijatović je sa samo par golova i par nastupa u Ligi šampiona bez problema plaćen preko 10 miliona evra.

Klub iz treće lige Hrvatske, Kustošija, prodaje igrača za pet miliona evra, Mančester siti plati Joška Gvardiola 90 miliona evra, Čelsi potroši preko milijardu evra na obeštećenja bez plate igrača, plati samo Enca Fernandeza i Kaiseda 250 miliona evra, Mudrika 100 miliona, Kukurelju 65 i ne da Poketino nije zadovoljan većinom skupo plaćenih fudbalera, nego se na leto sprema da za Ajvana Tonija, napadača Brentforda, izdvoji preko 100 miliona evra...

Ekstra bogati pojedinci, fondovi, kompanije su ušle u fudbal, ogroman broj država prepoznaje koji i koliki je generator kapitala fudbal i sve više ulažu u infrastrukturu.

A sama najava da je neko spreman iz Sjedinjenih Američkih Država da uloži u projekat Superlige više desetina milijardi evra, samo nam ukazuje da je "ludilo" tek na početku i da je sve moguće, pa čak i to da ćemo Ronalda i Mesija gledati i na Mundijalu 2026. godine, jer zarađuju tolike basnoslovne cifre da je i njima samima interesantno dokle će to ići.

Dejan Peković, bivši fudbaler, a sada fudbalski agent i stručni konsultant u emisiji "Fudbal fest" na RTCG

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati