Fudbal

[ Izvor: Mozzart sport ]

05. 02. 2024. 17:25 4

U Zvezdi vanredno stanje: Očekuju se teške odluke

Trebalo je da ponedeljak bude sasvim običan dan u Crvenoj zvezdi, usmeren ka početku priprema za prvo prolećno kolo Superlige protiv Voždovca. Međutim, pretvorio se u početak vanrednog stanja u Ljutice Bogdana, usled ponude za Osmana Bukarija teške 10.000.000 od strane MLS ligaša (pominju se Čikago Fajer i Los Anđeles).

I dalje traju konsultacije najodgovornijih lica iz redova srpskog šampiona, sa vrlo neizvesnim ishodom. Činjenica je samo da će Crvena zvezda u zvaničnoj formi poslati odluku na adresu kluba iz Amerike, iako sa one strane Atlantika prelazni rok traje dugo.

Sa jedne strane postoje zakoni tržišta koji kažu da će za Osmana Bukarija narednog leta teško stići približno jaka finansijska ponuda. Reprezentativac Gane je sada u piku, pošto je ostavio trag u Ligi šampiona, gde je tresao mreže Jang Bojsa i Mančester Sitija, usput upisavši jednu asistenciju. Finansijski je stvar vrlo jasna, al tokom prethodnih godina Osman Bukari se i pored ozbiljnih tehničko-taktičkih mana nametnuo kao najjače oružje Crvene zvezde. Posebno u Evropi.

Crvena zvezda ima i dalje ozbiljan potencijal na pozicijama u ofanzivnom delu manevra. Tu su Katai, Lučić, Ivanić, Kraso i Piter Olajinka. Međutim, nijedan od njih nije izvorno desno krilo kao Osman Bukari. To otežava odluku rukovodstva Crvene zvezde, jer je osvajanje titule u Superligi prioritet svih prioriteta. A prirodna zamena za bivšeg člana Nanta ne postoji. Tokom prethodnih šest meseci Uroš Kabić se nije nametnuo kao ozbiljna opcija, čekao se i brži razvoj momka rođenog 2003. godine Nikole Mituljikića, koji je poslednjih šest meseci proveo u OFK Beogradu.

Nezvanično se može čuti da je sudbina Osmana Bukarija u rukama tehničkog direktora Crvene zvezde Marka Marina. Na njegovo insistiranje reprezentativac Gane je stigao u Ljutice Bogdana za, uz sve ispunjene bonuse, velikih 3.000.000 evra. Ali bio je investicija koja se isplatila, mada je u nekim evropskim okršajima čudnim odlukama i ponašanjem skupo koštao crveno-bele.

Bukarijev odlazak u Ameriku mogao bi upravo da ubrza Marko Marin. On ima listu potencijalnih zamena za Osmana Bukarija i ukoliko dođe do konsenzusa sportskog sektora i Vladana Milojevića kada je u pitanju alternativa, moguće je da će brzonogom Afrikancu biti kupljena avionska karta za Ameriku.

Vreme teških odluka u Crvenoj zvezdi.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati