Fudbal

[ Izvor: Mozzartsport ]

27. 01. 2024. 12:18 0

Nemanja Matić u Lionu za 2.600.000 evra (VIDEO)

Više nema trunke prostora za spekulacije, Nemanja Matić je novi fudbaler Liona, potvrđeno je na zvaničnom klupskom sajtu.

Jedna od najdužih transfer saga ove zime je razrešena, vrsni srpski vezista pronašao je uhlebljenje u redovima još jednog bivšeg šampiona. Lion je objavio da je Renu platio 2.600.000 evra za usluge nekadašnjeg reprezentativca Srbije, a uz bonuse transfer bi trebalo da iznosi okruglo 3.000.000 evra.

Matić je prvi deo sezone proveo u Renu za koji je odigrao 19 utakmica i podelio tri asistencije, sve u Ligi Evrope. Stvari su pukle na relaciji klub-igrač, između ostalog, zbog laži koje su čelnici Rena izgovorili Matiću pre nego što je potpisao. Jedan od problema je, podsetimo, bio nedostatak internacionalne škole za njegovu decu koja mu je prilično važna zbog porodičnog života, a iz Rena su mu govorili da tako nešto postoji u gradu, iako to nije bilo tačno... Ovom temom bavili su se i francuski mediji, uz pozitivnom tonu iz aspekta važnosti takvih detalja za profesionalne fudbalere i sportiste.

Nemanja Matić se dovodio u vezu sa nekoliko evropskih klubova, od Bešiktaša, preko Fulama, do nekih italijanskih klubova i zatim Liona koji je pokazao najveće interesovanje. Dogovor je brzo sklopljen, a srpski fudbaler potpisao je ugovor do juna 2026. godine.

Lion je već potrošio preko 35.000.000 evra za četiri zimska pojačanja: Brazilski paket Adrjelsona i Lukasa Perija iz Botafoga, te ofanzivce Malika Fofanu i Gifta Orbana iz Genta. Reč je o mladim igračima, pa je bilo neophodno i iskustvo koje će Lion dobiti u Nemanji Matiću. Posle Matića, piše se takođe da Lion hoće i Pjera Emila Hejbjerga za još jači vezni red.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati