Fudbal

[ Izvor: Mozzart sport ]

16. 01. 2024. 10:58 0

Srna šalje Duljaju zamenu za Belića

U Partizan bi uskoro iz Šahtjora trebalo da dođe Denil Kastiljo, kapiten omladinske reprezentacije Ekvadora.

I to u vidu jednogodišnje pozajmice, pošto taj model odgovara i srpskom klubu i ukrajinskom gigantu. Rudari nisu tek tako želeli da se odreknu 19-godišnjeg fudbalera, koga su tek pre pola godine doveli, samo što u jakoj konkurenciji i nije dobijao šansu, dok crno-beli nisu bili u stanju da ga kupe, sve i da ga je Šahtjor stavio na transfer listu.

Ovako je pronađeno rešenje u vidu pozajmice, na koju je uticao najviše Darijo Srna, sportski direktor Šahtjora i veliki prijatelj Partizanovog trenera, Igora Duljaja. Upravo je bivši kapiten reprezentacije Hrvatske uticao na odluku da se Kastiljo pošalje u Beograd na neku vrstu kaljenja, kako bi se privikao na evropski fudbal, s obzirom da ima svega 19 godina i da je minulog leta prvi put napusio otadžbinu.

Sad će i Ekvadorca, koji je jesenas odirgao samo 41 minut na šest utakmica u prvenstvu Ukrajine. U Ligi šampiona se nije ni pojavio, s obzirom da su u prednosti kapiten Taras Stepanenko, Dmitro Kriskiv i Jegor Nazarina. Zbog svega navedenog je odlučeno da Kastiljo dođe na pozajmicu na Topčidersko brdo, gde bi trebalo da dobije priliku da se razmanhe, pošto se od njega očekuje da bude zamena za Kristijana Belića, čiji je transfer u AZ Alkmar utanačen.

Sportski sektor Partizana, u sastavu Igor Duljaj, Ivica Kralj i Dejan Rusmir saglasili su se da bi Denil Kastiljo mogao da odmeni Belića, jer jednako dobro pokriva pozicije "šestice" i "osmice". Ne tako davno bio je kapiten omladinske reprezentacije Ekvadora, za koju je odigrao 18 utakmica, a leta 2023. učestvovao i na Svetsko prvenstvu u Argentini.

U domovini je Kastiljo igrao za LDU Kito, odakle je prošlog leta stigao u Šahtjor za 800.000 evra.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati