Fudbal

M. Z.

22. 12. 2023. 20:50 0

Mančester siti na KROVU SVETA

Fudbaleri Mančester sitija, posle evropske titule, osvojili su trofej na Svetskom klupskom prvenstvu. "Građani" su u finalu ubedljivo savladali Fluminense sa 4:0 i tako su se popeli na svetski tron.

U finalnom meču u Džedi nije bilo nedoumica. Mančester siti je kao veliki favorit ušao u meč i tu ulogu je prilično lako potvrdio.

Da se brazilski tim neće dobro provesti na ovom meču moglo je da se vidi već posle 40 sekundi, kada je Mančester siti došao do prednosti. Tada je sa distance odlučio da šutira Nejtan Ake, ali nije imao sreće, pošto je pogodio stativu. Međutim, lopta se od okvira gola odbila do Hulijana Alvareza, koji ju je grudima poslao u mrežu.

Izabranici Pepa Gvardiole su pitanje pobednika praktično rešili u 27. minutu, kada su duplirali prednost. Taa je Nino pokušao da preseče pas protivnika, ali nije reagovao dobro, pa je umesto da otkloni opasnost - zatresao sopstvenu mrežu.

Prednost Sitija je mogla da bude i veća do poluvremena, jer je u 42. minutu pokušao Džek Griliš sa distance - loptu je poslao u desnu stranu gola, ali je Fabio sprečio novi gol Sitija.

Iako su "građani" na poluvremenu imali plus dva - opuštanja u nastavku nije bilo, već se tražio još jedan gol kojim bi bila stavljena tačka na utakmicu. Tako je već u 48. minutu Bernardo Silva pokušao posle odbitka, ali je golman Fluminensea zaustavio njegov udarac.

Četiri minuta kasnije je Fil Foden imao šansu, ali je i njegov udarac uspeo da odbrani Fabio, koji je u tim trenucima bio najzaslužniji zašto prednost šampiona Engleske i Evrope nije bila ubedljivija.

Međutim, u 72. minutu spasa nije bilo za Fluminsnse, pa je Mančester siti došao do 3:0. Foden je tada dobio loptu od Hulijana Alvareza, šutirao je precizno uz desnu stativu, pa Fabio ovoga puta nije ništa mogao da uradi.

Alvarez je sjajnu partiju na ovom meču krunisao u 88. minutu, kada je drugi put našao put do mreže i postavio konačnih 4:0, te je potvrdio prvu titulu svetskog šampiona za Mančester siti.

MANČESTER SITI - FLUMINENSE 4:0 (2:0)

Stadion: "Kralj Abdulah" u Džedi. Strelci: Alvarez u 1. i 88, Nino (autogol) u 27. i Foden u 72. minutu. Sudija: Šimon Marčinjak (Poljska). Žuti kartoni: Marselo, Aleksander, Kenedi (Fluminense).

MANČESTER SITI: Ederson - Voker, Stouns (od 74. Gvardiol), Dijaš, Ake (od 81. Bob) - Luis (od 60. Kovačić), Rodri (od 74. Akanđi) - Foden (od 81. Nuneš), Silva, Griliš - Alvarez.

FLUMINENSE: Fabio - Šavijer, Nino (od 74. Marlon), Melo (od 60. Barbosa), Marselo (od 60. Aleksander) - Andre, Martineli - Arijaš, Ganso (od 60. Lima), Keno (od 46. Kenedi) - Kano.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati