Fudbal

Direktno.rs

20. 04. 2024. 22:33 0

Siti u finalu FA kupa, Bernardo "došao glave" Čelsiju

Fudbaleri Mančester sitija plasirali su se u finale FA kupa pošto su na "Vembliju" pobedili Čelsi sa 1:0.

Heroj "građana" bio je Bernardo Silva, strelac jedinog gola u 84. minutu.

Pep Gvardiola je izveo prilično snažan sastav, samo nekoliko dana posle meča sa Realom, iako je pre meča potvrdio da je Erling Haland ponovo lakše povređen i da ne zna koliko će odsustvovati, dok je na golu šansu dobio ponovo Ortega koji brani utakmice u kupovima.

S druge strane, Maurisio Poketino je izveo gotovo identičan sastav koji je dao šest golova Evertonu, osim što je Madueke dobio šansu ispred Mudrika.

Siti je dominirao, mada nije bio dovoljno konkretan i izuzev jedne situacije kada je De Brujne spojio Fodena koji je obišao Petrovića i otišao previše u stranu, Pepov tim nije imao veće prilike.

Čelsi je po šansama bio bliži golu, i to u dve situacije, u jednoj kada je Džekson izbegao ofsajd zamku i izašao sam pred Ortegu, ali je i on neobjašnjivo otišao previše u stranu i na kraju nije uspeo ni da uputi udarac.

U 37. minutu istakao se i bivši as Sitija, Kol Palmer, koji se oslobodio čuvara u šesnaestercu i gađao dalji ugao, Ortega je tada, međutim, odlično intervenisao.

Čelsi je odlično otvorio drugo poluvreme i u jednom napadu u 48. minutu Džekson je imao dve velike prilike. Prvo je izašao sam na Ortegu, koji je bio uspešniji u situaciji "jedan na jedan" maestralnom odbranom, a potom je u nastavku gađao i glavom sa peterca, opet je bio sjajan golman Sitija.

Uzbuđenja nisu izostajala ni na drugoj strani, jer je već u 53. minutu uzvratio i Siti, a tada je zablistao i naš Đorđe Petrović. On je zaustavio sjajnom intervencijom oštar šut Fodena po zemlji, sa nekih 12, 13 metara.

Usledio je nešto mirniji period, a onda je Pep Gvardiola bio primoran da uvede Dokua umesto povređenog Griliša.

Poketino je odlučio da osveži napad i odbranu uvođenjem Disasija i Mudrija umesto Maduekea i Gusta, ali to nije mnogo pomoglo.

A u 84. minutu videli smo jedini gol na meču - tada je Silva matirao Đorđa Petrovića. Upravo je Doku pokrenuo akciju na levom boku, Belgijanac je proigrao De Brujnea, koji je poslao oštru loptu kroz peterac, tamo je prošla kroz šumu nogu do Silve na drugoj stativi, Portugalac ovo nije mogao da promaši - 1:0.

Siti do kraja nije ispustio prednost, pa se plasirao u finale FA kupa, gde čeka boljeg iz meča Mančester junajted - Koventri.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati