Fudbal

[ Izvor: Mediji ]

15. 11. 2023. 22:44 5

Srbija mogla više, ali izgubila u Belgiji

Kiks gol odlučio je pobednika prijateljskog meča Belgije i Srbije u Luvenu - 1:0 (1:0).

Duel starih rivala ušao je tek u drugi minut, igrao se 2. sekund, kad je Karasko smestio loptu u mrežu Predraga Rajkovića. Prethodno je pogrešio Strahinja Pavlović, poklonio loptu ofanzivcu Belgije, čiji sprint je završen matom, vrednim pobede!

Odlučio se Dragan Stojković da, iako u osnovnoj formaciji 3-4-2-1, promeni većinu standardnih startera iz kvalifikacija. Šansu su dobili golman Samardžić, Radonjić, Grujić, Samardžić, Đuričić i Vlahović. Timske korekcije, kako je meč odmicao, bivale su sve zanemarljivije, međutim, početni minut i kiks gol kao da su sasekali oštricu ofanzive gostujućem timu.

Najbolja šansa za Srbiju viđena je u 89. minutu, posle centaršuta Filipa Kostića, njegov imenjak Đuričić pogodio je prečku. Imala je Srbija i stativu, takođe, u režiji ofanzivca Panatinaikosa.

Izlazila je Srbija smelije ka golu Belgije, Đuričićeva lopta, posle prvih pola sata, odsela je na stativi, Vlahović se nije najbolje snašao posle centaršuta, baš kao ni Samardžić. I kad se činilo da gol visi u vazduhu, Belgijanci su preko Opende uzvraćali. Imali su "orlovi" u tim trenucima sjajnog golmana Rajkovića, čak u četiri duela sa golgeterom RB Lajpciga, čuvar mreže Srbije bio je uspešniji i obezbedio miran odlazak na odmor.

U nastavku, sa izmenama na terenu, najpre Lukićem i Kostićem, potom Mitrovićem, Tadićem, Milenkovićem i Živkovićem, pokuašavao je selektor Dragan Stojković da stigne barem do izjednačenja. Vredne šanse imali su Saša Lukić, dva puta, Nemanja Radonjić i Aleksandar Mitrović, ali promene rezultata nije bilo. Ostao je Rajković na visini zadatka u nastavku, poslednja linija pod oslabljenim pritiscima Belgijanaca uspostavila je preko potrebnu sigurnost i meč uvela u laganiji ritam.

Kako se bliži kraju, promene na terenu i čak 11 izmena, kumovali su mirnijoj igri oba tima. Vidna je bila želja aktera da oružje sačuvaju za nedeljne kvalifikacione izazove, sa Bugarskom i Azerbejdžanom. Tek tada biće vremena i za konkretne ocene…

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Očekivanja

Zoran Živković [13.05.2024.]




Video dana

Zvali su ga Maradona

Anketa

Ko će osvojiti Ligu šampiona?

Rezultati