Fudbal

Direktno.rs

15. 05. 2024. 23:19 0

Čelsi na bod do Evrope, Junajted slomio Njukasl

Fudbaleri Čelsija su pobedili u gostima Brajton sa 2:1 i u poslednjem kolu im je dovoljan bod da obezbede evropsko takmičenje naredne sezone.

Čelsi je poveo u 34. minutu. Bila je to fantastična akcija "plavaca", jedan od glavnih tokom te akcije bio je i strelac Kol Palmer, a nakon odličnih kombinacija lopta je došla na levu stranu, gde je bio Kukurelja koji je odličnim centaršutem pronašao upravo Palmera, usledio je odličan udarac glavom za 0:1.

Videli smo još jedan gol u mreži Brajtona u prvom poluvremenu, i to u nadoknadi, ali je gol Džeksona poništen opravdano zbog ofsajda.

Džekson je imao još jednu neverovatnu šansu u 55. minutu, kada je bila situacija koja mora da se reši, trojica igrača Čelsija su išla na golmana, ali je Senegalac očajno reagovao.

Ipak, gosti su došli do gola u 63. minutu. Bila je to briljantna akcija, Gusto je poslao loptu sa desne strane u srce kaznenog prostora gde je bio Nkunku koji pogađa lagano za 0:2.

Nije bilo gotovo, Ris Džejms je ostavio svoje drugare na cedilu jer je reagovao katastrofalno u 88. minutu, pa je Brajton imao igrača više i uspeo je čak da smanji rezultat. Uradio je to Dani Velbek u sedmom minutu nadoknade.

U jednom od derbija kola ekipa Mančester junajteda je dočekala Njukasl i slavila je sa 3:2.

U 31. minutu domaćin je poveo, i to preko Mainua - sve je izgledalo donekle i jalovo, ali je Mančester junajted uspeo da povede i to kada su svi mislili da je ofsajd pozicija, pa i sam Mainu. Asistencija se piše Dialou.

Par minuta kasnije ozbiljna šansa za Njukasl kada je golman Onana već bio savladan, ali je na pravom mestu bio osporavani Kazemiro koji je skinuo loptu sa linije.

Na startu drugog poluvremena videli smo izjednačenje. "Svrake" su uspele da dođu do poravnanja nakon loše reakcije Amrabata, usledila je rutinska akcija gostiju, dodavanje na stranu Marfiju, centaršut iz prve ka Gordonu koji pogađa takođe iz prvog dodira sa loptom!

Samo par minuta kasnije, šansa utakmice za Njukasl, imali su trojicu na Amrabata, kontra je "pucala" po desnoj strani, ali Isak na kraju nije realizovao ovu akciju.

Poveo je Mančester junajted vrlo brzo. Posle kornera sa leve strane i slabije intervencije odbrane gostiju, lopta dolazi do Dialoa koji odličnim udarcem vara Dubravku. Igrao se 57. minut.

Mislili su mnogi da je sve rešeno kada je Rasmus Hojlund uspeo da pogodi za 3:1 u 84. minutu utakmice, desilo se nekako ni iz čega, pokazao je još jednom da se radi o sjajnom fudbaleru koji može pogoditi iz veoma teških situacija kakva je bila ova.

No, Njukasl je smanjio rezultat u drugom minutu nadoknade, posle kornera lopta se odbila do Hola koji je pogodio desni ugao gola koji je čuvao Andre Onana.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati