Fudbal

[ Izvor: Mediji ]

29. 10. 2023. 05:38 0

Englezi o Tadiću i Džeku: Odbačene zvezde

Fenerbahče već preko 14 godina čeka na titulu prvaka Turske zbog čega je klub ovog leta odlučio da dovede nekoliko velikih zvezda što je bio pun pogodak jer ovaj tim igra fantastično ove sezone. Turski velikan je i tema engleskih medija, a Dejli Mejl tvrdi da zna šta je recept Fenerbahčea za takav uspeh.

Fenerbahče je na najbolji mogući način otvorio novu sezonu u kojoj je turski velikan pokazao kakav tim ima jer nakon 18 odigranih mečeva u svim takmičenjima ima maksimalan učinak, odnosno ostvarene pobede u svim tim utakmicama.

Čelnici Fenera napravili su odličan prelazni rok koji su otvorili dovođenjem Edina Džeke, a zatim su u klub, između ostalih, stigli Dušan Tadić, Dominik Livaković, Fred...Odlični rezultati Fenera skrenuli su pažnju i medija u Engleskoj, a posebno Dejli Mejla koji je posvetio tekst turskom velikanu. Dejli Mejl analizirao je Fenerbahče i došao do zaključka da turski klub zapravo briljira zbog činjenice da su doveli sjajne igrače, odnosno fudbalske zvezde koje su pojedini engleski klubovi olako odbacili tvrdeći da nisu dovoljno dobri.

Naravno, Dejli Mejl je u tekstu spomenuo i Edina Džeku koji je ostavio dubok trag u Mančester Sitija u kojem je proveo skoro pet godina, ali i dan danas mnogi kažu da je reprezentativac BiH zaslužio mnogo veću minutažu na Etihadu.

- Još jedno poznato ime je Bosanac i bivši igrač Mančester Sitija, Edin Džeko, koji je letos stigao iz Intera. Džeko možda ima 37 godina, ali se preporodio u Turskoj gde je već postigao devet golova i upisao sedam asistencija - piše Dejli Mejl.Naravno, tu su izdvojili i Freda kojeg je Fener doveo iz Mančester Junajteda te se Brazilac takođe pokazao kao odlično pojačanje.

Na listi "odbačenih zvezda" je i Dušan Tadić koji je svojevremeno takođe bio u Engleskoj gde je nastupao četiri godine za Sautempton, ali su ga se Englezi olako odrekli nakon čega je on otišao u Ajax i "eksplodirao".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati