Fudbal

Direktno.rs

11. 04. 2024. 20:55 0

Kapiten Tadić sprečio debakl Fenera u Pireju

Fudbaleri Olimpijakosa savladali su Fenerbahče sa 3:2 u prvom meču četvrtfinala Lige konferencija na svom "Karaiskakisu".

Imali su domaći sve u svojim rukama i bili na korak od plasmana u polufinala već posle prvog meča, jer su imali vođstvo od 3:0, ali je gol iz penala kapitena gostiju Dušana Tadića promenio stvari u Pireju i pokrenuo Fener, koji je do kraja stigao do prihvatljivog minusa.

Poveo je Olimpijakos posle samo osam minuta. Neopreznost odbrane gostiju iskoristio je najbolji igrač crveno-belih Kostas Fortunis i fantastičnim pogotkom sa ivice kaznenog prostora matirao Livakovića.

Uspeo je sjajni domaćin da do kraja prvog dela udvostruči prednost. Mnogo bolju igru Pirejaca krunisao je crnogorski napadač Stevan Jovetić posle asistencije raspoloženog Fortunisa.

Izgledao je da će se Grci prošetati do polufinala kada je Čikinjo u 57. minutu po treći put naterao Livakovića da vadi loptu iz mreže, posle još jedne užasne reakcije defanzivaca Fenera.

Ipak, velikan iz Istanbula se nije predao. Gosti su ni iz čega došli do penala u 68. minutu. Odgovornost je preuzeo kapiten Dušan Tadić, pogodio i pokrenuo Fener.

Šest minuta kasnije Turci su smanjili na 3:2. Štoper Sojundžu je sjajno izneo loptu sa svoje polovine do šesnaesterca domaćina, odložio je do Tadića sa kojim je odigrao dupli pas, a onda uputio centaršut prema Šimanskom - Poljak je odložio loptu do Irfana Kahvečija koji postiže pogodak velike nada za Fener.

U drugom meču koji se igrao od 18.45 u Plzenju, domaća Viktorija remizirala je sa Fjorentinom bez golova - 0:0.

Bilo je malo dobrog fudbala u Češkoj, a ekipe su imale po jednu dobru priliku. Onu za Plzenj propustio je Matej Vidra u 24. minutu, dok je najbolju šansu za goste imao Lukas Beltran posle deset minuta igre u drugom poluvremenu.

Revanš mečevi su za nedelju dana.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati