Fudbal

[ Izvor: Tutomerkato ]

26. 10. 2023. 15:48 0

Tutomerkato: Fenomen Čuke je u menadžmentu

Italijani ništa ne prepuštaju slučaju, pa tako ni da upoznaju navijače sa Čukaričkim protiv kojeg igra Fjorentina u trećem kolu grupne faze Lige konferencija.

U podužem tekstu Tutomerkato se osvrnuo na istoriju Čukaričkog, odnosno uspon od dolaska Dragana Obradovića na čelo belo-crnih. U uvodnom delu teksta autor se bavi rezultatima "brađana" u poslednjih nekoliko godina i podseća da je klub za sada jedini trofej osvojio 2015. godine, i to u Kupu Srbije. Još se dodaje i da je ekipa skoro pobedila u prvenstvu Crvenu zvezdu, a prošle godine u dva meča za deset dana i Partizan.

Ono što fascinira Italijane je ustvari politika kluba po pitanju finansija, dovođenja i prodaje igrače, a tu se "kapa skida" Vladimiru Matijaševiću. Autor između ostalog kaže:

- Čukarički je sto odsto privatan klub, aspekt koji nije mnogo uobičajen u srpskom i istočnoevropskom fudbalu. Glavni finansijer je predsednik, ujedno i vlasnik, Dragan Obradović. Ostatak prihoda kluba dolazi od prodaje igrača. Fenomen funkcioniše u menadžmentu. Ključnu ulogu u svemu tome ima sportski direktor Vladimir Matijašević, koji već godinama ima zadatak koliko važan toliko i delikatan da pogodi svaki potez, odnosno igrača, zatim da garantuje finansijski bilans kluba koji nema spoljnu pomoć. U Srbiji inače kruži i jedna izreka o Matijaševiću: On je spreman da vam proda jedan evro po ceni dva.

U prilog tome Italijani su nabrojali i transfere koje je Matijašević napravio, a odnose se na Dimitrija Kamenovića, Slobodana Tedića, Đorđa Petrovića, Veljka Birmančevića...

Zaključak autora Tutomerkata je da Čukaričlki ima još igrača koje vredi pogledati, a to se najpre odnosi na Mihajla Cvetkovića, trenutno najmlađeg debitanta sa 16 godina u Ligi konferencije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati