Fudbal

[ Izvor: Mediji ]

10. 04. 2024. 19:22 0

Voša izbacila Čuku: Carević odbranio dva penala

Vojvodina je u polufinalu Kupa Srbije! Golman Lazar Carević u penal seriji odbranio je dva penala fudbalerima Čukaričkog i Novosađanima obezbedio 12. učešće među četiri najbolje ekipe najmasovnijeg takmičenja u domaćem fudbalskom sistemu. Posle regularnih 90 minuta rezultat je bio 1:1.

Čuvar mreže zaustavio je udarce Nemanje Milojevića i Vukašina Jovanovića sa bele tačke i zakazao veliko slavlje gostujućeg tima.

Fudbaleri Vojvodine imali su maksimalan učinak u penal seriji, precizni su bili Zukić, Petrović, Lazarević i Savićević, nije bilo potrebe za petom serijom. Ekipa Srđana Stojčevskog, koji je sa klupe predvodio novosadsku ekipu umesto kažnjenog Božidara Bandovića, na najbolji način uspela je da zaokruži sjajan rezultatski niz.

Poveli su, prethodno, Novosađani u 50. minutu. Odličan solo prodor Vukana Savićevića obezbedio je prednost Vojvodini – povratnik u srpski fudbal nanizao je nekoliko fudbalera Čukaričkog i opalio sa 14 metara. Golman Samurović nije imao šanse, precizno upućena lopta odskakutala je tik pokraj leve stative u mrežu.

Iznednačio je Đorđe Ivanović 17 minuta kasnije. Na pas sa skoro centra igrališta odlučio se Kovač, ofanzivac Čukaričkog pobegao je Đorđu Crnomarkoviću i iz srca kaznenog prostora samo bocnuo loptu za 1:1.

Imala je Vojvodina u periodu između golova tri velike šanse da overi dragoceni trijumf i plasman u polufinale najmasovnijeg takmičenja. Odlično je sva tri puta reagovao golman Filip Samurović. Nizali su se slalomi i udarci Savićevića, Mateusa i Vukanovića, međutim, sjajni čuvar mreže ostavio je saigračima prostor da poentiraju za izjednačenje u 67. minutu.

Na suprotnoj strani, dobru priliku imao je Miladin Stevanović, iz slobodnog udarca na 18 metara od mreže Lazara Carevića, gađao je iznad prečke. Nije se dao golman Vojvodine u prvom minutu sudijske nadoknade vremena, posle udarca Ergelaša u bliži ugao odbio je loptu u korner.

Bila je to i poslednja prilika da se meč reši u regularnom toku, pa je odluka morala da padne u penal-seriji.

Prva serija: Milojević - brani Carević! Zukić - 0:1

Druga serija: Ivanović - 1:1, Petrović - 1:2

Treća serija: Vinisijus Melo - 2:2, Lazarević - 2:3

Četvrta serija: Ergelaš - 3:3, Savićević - 3:4

Peta serija: Jovanović - brani Carević

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati