Fudbal

Milan Zarić

14. 04. 2024. 21:21 4

Partizan izgubio u LUDOM meču: Derbi čeka sa minus 7!

Fudbaleri Partizana su u ludoj završnici poraženi od Čukaričkog sa 3:2 u 30. kolu Superlige Srbije, pa u plej-of i večiti derbi ulaze sa sedam bodova zaostatka u odnosu na Crvenu zvezdu. Finiš meča je bio izuzetno dramatičan, jer su crno-beli uspeli da se vrate i istope zaostatak od dva gola u nadoknadi, ali je Nikčević u 94. minutu doneo pobedu "brđanima"!

Bio je ovo meč koji su crno-beli morali da dobiju kako bi zadržali korak za crveno-belima, međutim u tome nisu uspeli, budući da su izgubili na Banovom brdu, pa su dodatno umanjili svoje šanse da na kraju mogu da dođu do titule.

Pored izgubljenog meča, problem za "parni valjak" je povreda Aleksandra Jovanovića, jednog od najboljih pojedinaca u crno-belom ove sezone, ali i suspenzija Igora Duljaja, koji je dobio četvrti žuti karton ove sezone i neće moći da vodi ekipu u subotu, u 173. večitom derbiju.

Kada je reč o samom meču, u prvih 20-ak minuta nismo videli bogzna šta, uglavnom se igralo između dva kaznena prostora, a Partizan nije uspeo da nametne željeni stil igre. Suočavao se već tada Duljaj sa problemima, budući da je Aleksandar Jovanović doživeo povredu posle sudara sa Đorđem Ivanovićem i posledice su se videle pri svakom kontaktu.

Praktično prva opasnost je viđena u 28. minutu, kada je Čukarički i došao do prednosti. Ivanović je tada centrirao do boka, kapiten Docić je video Vinisijusa Mela i odložio mu loptu, a Brazilac je iz okreta loptu poslao iza leđa Aleksandra Jovanovića.

Golman crno-belih nije dugo izdržao na terenu posle primljenog gola, pa je u 39. minutu napusio teren, kada je umesto njega ušao Miloš Krunić. Nije golman crno-belih imao mnogo posla u prvom delu, budući da je samo udarac Adžića otišao preko gola, dok su, na drugoj strani, igrači Partizana u nadoknadi mogli do izjednačenja, ali je Kovačević pogodio prečku.

Očekivao se u drugom poluvremenu odgovor Partizana, ali je umesto toga Čukarički duplirao prednost. Strelac je bio Đorđe Ivanović, nekadašnji ofanzivac crno-belih, koji je u 53. minutu iskoristio pas Luke Adžića i povisio na 2:0.

Partizan je pokušao posle drugog primljenog gola nešto da uradi, sve karte je bacio u napad i uspeo je da u sudijskoj nadoknadi dođe do izjednačenja. Najpre je u 90. minutu zaostatak Partizana prepolovio Ksander Severina prelepim golom, da bi onda u drugom minutu sudijske nadoknade Samed Baždar doneo izjednačenje za euforiju među "grobarima".

Međutim, nije to bilo sve od ludila na Banovom brdu, pošto je Čukarički samo dva minuta kasnije vratio prednost. Tada je mrežu Krunića zatresao Nikčević i doneo je veliku pobedu "brđanima" - 3:2. 

Usled ovog ishoda, u plej-of ulazi sa čak sedam bodova manje od Crvene zvezde, kojoj će u subotu od 18 sati na noge, budući da se 173. večiti derbi igra na stadionu "Rajko Mitić". Čukarički će takođe biti deo plej-ofa - trenutno je peti sa 48 bodova i vodiće veliku borbu sa Vojvodinom i Radničkim iz Kragujevca za mesto u Evropi naredne sezone.

ČUKARIČKI - PARTIZAN 3:2 (1:0)

Stadion: FK Čukarički. Strelci: Melo u 28, Ivanović u 53. i Nikčević u 90+4. minutu za Čukarički, a Severina u 90. i Baždar u 90+2. za Partizan. Sudija: Milan Ilić. Žuti kartoni: Docić, Ivanović, Nikčević (Čukarički), Antić (Partizan).

ČUKARIČKI: Samurović - Stanković, Stevanović, Jovanović, Tošić - Sisoko, Docić (od 80. Kovač) - Ivanović, Miladinović (od 90+6. Subotić), Adžić (od 73. Nikčević) - Melo (od 80. Endiaje).

PARTIZAN: Jovanović (od 39. Krunić) - Stojković, Kovačević, Marković, Antić - Kanute (od 57. Ovusu), Kastiljo (od 46. Nikolić) - Kalulu (od 57. Severina), Zahid, Goh (od 63. Natho) - Baždar.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati